Σύντομα (11/7/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Αchmea

Εμπεριστατωμένη μελέτη της Eurapco για τα δημόσια συστήματα ασφάλισης και τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις προοπτικής στην υγεία που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κ. Γουίλεμ βαν Ντούιν, πρόεδρος του ολλανδικού ομίλου εταιρειών Achmea, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βαν Ντούιν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το μέγεθος της επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει η Achmea μέσω της θυγατρικής της Interamerican στην Ελλάδα από το 2001 έως σήμερα, η οποία ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ιστορικά στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ολλανδικού ομίλου επισήμανε την ιδιαίτερα θετική εμπειρία της συνεργασίας που έχει η Achmea με το Δημόσιο της Ολλανδίας στη σύνθεση του συστήματος υγείας ως πάροχος ασφάλισης στις Κάτω Χώρες. Σημειώνεται ότι το ολλανδικό σύστημα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρότυπο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Achmea είναι πανευρωπαϊκά ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός υγείας σε κύκλο εργασιών και πελατολόγιο. Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Achmea κ. Γουίλεμ βαν Ντούιν.

Νέα διεθνής διάκριση για «Καρατζά και Συνεργάτες»

Μία ακόμη διεθνή διάκριση απέσπασε η δικηγορική εταιρεία «Καρατζά και Συνεργάτες». Ειδικότερα, η εταιρεία απέσπασε το βραβείο για την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού «European Women in Business Law Awards 2014». Τα βραβεία διοργανώνονται από τον Euromoney Legal Media Group, τον κορυφαίο όμιλο νομικών και οικονομικών περιοδικών εκδόσεων. Τα συγκεκριμένα βραβεία έχουν ως στόχο να τιμήσουν και να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα γυναικών πρωτοπόρων στο πεδίο του εταιρικού και επιχειρηματικού δικαίου. Επίσης, τα βραβεία τιμούν δικηγορικές εταιρείες αφοσιωμένες στην προώθηση των γυναικών στο νομικό επάγγελμα. Επιπλέον, η κ. Κ. Καρατζά ήταν στην τελική λίστα για την κατηγορία «Best in Financial Regulation». «Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλέγουμε και να υποστηρίζουμε τους καλύτερους δικηγόρους στην εταιρεία μας, ανεξαρτήτως γένους, φυλής ή οποιουδήποτε άλλου άσχετου χαρακτηριστικού, και μόνο με βάση τα προσόντα τους», επισημαίνει η κ. Καρατζά.

Την απόφαση της διάσκεψης της Βενετίας (Venice Declaration) για την Ψηφιακή Οικονομική Ενωση της Ευρώπης, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρετίζει ο ΣΕΒ ως ενεργό μέλος της Bussinesseurope. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας μπορεί να αιμοδοτήσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ με περισσότερα από 2000 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 και να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλείται να αναλάβει καθοριστικές πρωτοβουλίες παρέχοντας τα κατάλληλα κίνητρα και μειώνοντας δραστικά τα εμπόδια, με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε όλους τους τομείς της ψηφιακής οικονομίας.

Προς αύξηση πτήσεων Τουρκίας-Μυκόνου

Tο ενδεχόμενο αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Τουρκίας και Μυκόνου συζήτησε ο ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Atlas Jet με τη δημοτική αρχή του κυκλαδίτικου νησιού. Ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι της Turkish Airlines, καθώς όπως είπαν, η Μύκονος συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας εκ μέρους των Τούρκων ταξιδιωτών. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στο νησί 2 δημοσιογραφικές αποστολές από τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες Bora Jet και Atlas Jet, οι οποίες έχουν σχεδόν καθημερινές πτήσεις προς το νησί με αεροσκάφη μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα στα τουριστικά λεωφορεία

Tα τουριστικά λεωφορεία αποκτούν ηλεκτρονικά αναγνώσιμο Σήμα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπ. Μεταφορών. Το Σήμα συνιστά πιστοποίηση της γνησιότητας και νομιμότητας του τουριστικού λεωφορείου και πλήρους ταύτισης μεταξύ των στοιχείων της άδειας κυκλοφορίας που αυτό φέρει και των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του, με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο και την προστασία της ασφάλειας των επιβατών. Αποκλειστικός φορέας διάθεσης του Σήματος έως τις 10 Ιουνίου του 2015 θα είναι η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας χωρίς την ύπαρξη Σήματος σε ισχύ δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου ΚΤΕΟ και σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και θα αφαιρούνται άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή