Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα απογραφή ασφαλισμένων στο ΙΚΑ

Σε απογραφή καλούνται τα έμμεσα μέλη και οι χήρες/χήροι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Η απογραφή γίνεται λόγω της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης. Αφορά όλα τα ημεδαπά ή αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ ή στην ασφάλιση φορέων, κλάδων ή λογαριασμών, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ, για να τους αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένων. Καταργείται η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή ή επικόλληση της αυτοκόλλητης ετικέτας. Οι ασφαλισμένοι καθώς και τα έμμεσα μέλη τους που έχουν απογραφεί, θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας προς «ασφαλισμένους – συνταξιούχους για την ασφαλιστική ικανότητα», που είναι σε λειτουργία.

Την αύξηση της παροχής υπηρεσιών διεθνούς factoring την τελευταία διετία εκ μέρους των ελληνικών εταιρειών factoring υπογράμμισε η κ. Μ. Ράικου διευθύνουσα σύμβουλος της ABC Factors μιλώντας σε συνέδριο. Οπως σημείωσε, η αύξηση αυτή είχε ουσιαστικά χαρακτήρα στήριξης προς τις υγιείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις τόσο όσον αφορά την παροχή ρευστότητας όσο και διασφάλισης των πωλήσεών τους στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας την επέκταση των εργασιών τους σε νέες αγορές. Η άνοδος των εργασιών του εξαγωγικού factoring το 2013 ανήλθε στο 17,3%.

Πέτυχε το πρόγραμμα τηλεϊατρικής

Αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, που αγγίζει το 400% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώθηκε στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της επέκτασης του Προγράμματος σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Η επέκταση αυτή έδωσε δωρεάν πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 21.500 εξετάσεις στις περιοχές όπου απευθύνεται. Σύμφωνα με τη Vodafone, ως αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, περίπου στο 10% των περιπτώσεων ο ειδικευμένος ιατρός πρότεινε να τεθεί ο ασθενής υπό παρακολούθηση, ενώ στο 8% βρέθηκαν ασθενείς οι οποίοι χρειάζονταν να προχωρήσουν άμεσα σε περαιτέρω εξετάσεις. «Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το αξιόπιστο δίκτυo της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας», δήλωσε σχετικά η κ. Αγγελική Μπούρα, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Vodafone Ελλάδας.

Διάκριση της SenseOne στα BITE Awards 2014

Tο βραβείο «Αριστης Επίδοσης» στην κατηγορία «Λειτουργικές Εφαρμογές – Energy Efficiency» στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας των Business IT Excellence (BITE) Awards 2014 απέσπασε η εταιρεία SenseOne. Η διάκριση αφορά την υλοποίηση της ολοκληρωμένης λύσης εξοικονόμησης ενέργειας για λογαριασμό της αλυσίδας Μαρινόπουλος A.E. (φωτογραφία). Η λύση που ανέπτυξε η SenseOne, βασίζεται στo λογισμικό buildingSense Energy Management SaaS Suite της SenseOne. Μιλώντας για τη διάκριση αυτή, ο δ/νων σύμβουλος της SenseOne, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, επισήμανε τη σημασία της πληροφορικής και των εφαρμογών λογισμικού για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από το συστηματικό και σε βάθος έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή