Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ

Εθελουσία έξοδος

Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΠΑΠ στη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Ιουλίου. Η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 9,44%. Η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στη θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου, κι η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

Ανθεκτικότητα στην κρίση

Eβδομαδιαία άνοδο 8,88% κατέγραψε η μετοχή της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου. Η εταιρεία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα απέναντι στην ύφεση και έχει κατορθώσει να επιβιώσει σε σύγκριση με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου. Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά ότι θα βελτιωθεί η εικόνα στον κλάδο αφενός γιατί παρατηρείται έλλειψη ανταγωνισμού από άλλους Ευρωπαίους, πλην ελαχίστων ελληνικών επιχειρήσεων και αφετέρου γιατί υπάρχει βελτίωση των τιμών σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους, πλην του ενεργειακού.

Μυτιληναίος

Αποκλιμάκωση δανεισμού

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή του Μυτιληναίου στη διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει συνολικά 5,84%. Ο όμιλος, στις αρχές του 2014, παρουσιάζει αυξημένα μεγέθη στηριζόμενος στις σταθερά θετικές επιδόσεις της ΜΕΤΚΑ, στον αυστηρό έλεγχο του κόστους στον τομέα της μεταλλουργίας, και στη συνεισφορά του τομέα ενέργειας. Παράλληλα, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού που διαμορφώνεται πλέον σε 436,9 εκατ. ευρώ από 724,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2012.

Nexans

Βελτίωση το β΄ 6μηνο

Κέρδη 3,28% εμφάνισε η μετοχή της Nexans στη τελευταίες συνεδριάσεις, με χαμηλή εμπορευσιμότητα. Οπως εκτίμησε η διοίκηση στην ετήσια γενική συνέλευση του Ιουνίου, μετά από ένα κακό α΄ 6μηνο, η κατάσταση προβλέπεται να βελτιωθεί στο δεύτερο μισό του έτους και ακόμη περισσότερο το 2015. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει μια σύμβαση με τη ΔΕΗ ύψους 14 εκατ. και μια άλλη με τον ΟΤΕ 5 εκατ. Ενα στοιχείο επίσης που μπορεί να ωφελήσει μακροπρόθεσμα την εισηγμένη είναι η αναδιάρθρωση του ομίλου Nexans παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή