Ανοδος 2,03% στο Χ.Α. παρά τον χαμηλό τζίρο

Ανοδος 2,03% στο Χ.Α. παρά τον χαμηλό τζίρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναλλακτική άπνοια επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την καθαρή αξία των συναλλαγών να φτάνει μόλις τα 50,424 εκατ. ευρώ. Είναι εμφανές ότι τόσο οι ξένοι επενδυτές και πολύ περισσότερο οι εγχώριοι επενδυτές έχουν αναστείλει την τοποθέτηση κεφαλαίων στην αγορά. Ο νέος κύκλος αξιολόγησης από την τρόικα, η σεναριολογία για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και το θέμα των «κόκκινων» δανείων συντηρούν την αβεβαιότητα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Επιφυλακτικότητα προκαλούν και οι εξελίξεις με τις πορτογαλικές τράπεζες, που αναζωπυρώνουν τον προβληματισμό για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις δημοσιονομικά προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται επίσης το θέμα του νέου πτωχευτικού κώδικα. Εκτιμάται ότι, αν οι προωθούμενες αλλαγές γίνουν αποδεκτές από την τρόικα και τεθούν σε εφαρμογή, πολλές επιχειρήσεις θα βγουν από το αδιέξοδο, θα τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά, ενώ οι τράπεζες θα εμφανιστούν πιο ανθεκτικές στα ευρωπαϊκά stress tests που θα ανακοινωθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 2,03%, συμπλήρωσε δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και έκλεισε στις 1.178,38 μονάδες. Η μεικτή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,054 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.085,42 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αρνητικό πρόσημο έκλεισε μόνο η μετοχή της MIG που υποχώρησε 0,67%, στα 0,444 ευρώ. Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο (4,61%) εμφάνισε ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς και διαμορφώθηκε στα 1,590 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή