Σύντομα (16/7/14)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η GTech, τεχνολογικός πάροχος για τα VLTs του ΟΠΑΠ

Την εταιρεία GTech επέλεξε ο ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος (Central Information System) που θα διαχειρίζεται τα παιγνιομηχανήματα, γνωστά ως Video Lottery Systems ή VLTs. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η επιλογή της GTech προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσκλησης υποβολής προσφοράς (Request for Proposal, RFP), που διεξήχθη από την ΟΠΑΠ και στην οποία συμμετείχαν τέσσερις διεθνείς εταιρείες. Τις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν κατονόμασε ο Οργανισμός. Eίναι η δεύτερη μεγάλη δουλειά που κλείνει στον ΟΠΑΠ η GTech, λίγους μήνες μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Οργανισμό. Η πρώτη δουλειά αφορούσε την τεχνολογική υποστήριξη της online έκδοσης του «Πάμε Στοίχημα», η οποία ανατέθηκε στην GTech στις αρχές του έτους. Δεν αποκλείεται δε, η συνεργασία ΟΠΑΠ και Gtech να αποκτήσει στρατηγικά χαρακτηριστικά. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε από την ιταλική Lottomatica, είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει και στο έργο της προμήθειας των παιγνιομηχανών (VLTs).

Σε έκδοση ομολογιακού 8,5 εκατ. προχωρούν τα «Πλαστικά Παΐρης»

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου μέχρι 8,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η εισηγμένη εταιρεία Πλαστικά Παΐρη. Την παραπάνω απόφαση έλαβε η α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Το ομόλογο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Με μείωση πωλήσεων έκλεισε το α΄ τρίμηνο 2014 για την εταιρεία, που εμφάνισε επίσης μείωση στις καθαρές ζημίες της σε σχέση με το α΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, καθώς αυτές ανήλθαν σε 145.681 ευρώ (από ζημίες 434.360 ευρώ το α΄ τρίμηνο 2013). Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε σε 3,957 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2014 από 4,442 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2013. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 159.804 ευρώ φέτος από ζημιές 275.522 ευρώ πέρυσι, ενώ ο όμιλος εμφάνισε κέρδη -προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων- ύψους 329.775 ευρώ από κέρδη 321.449 ευρώ αντίστοιχα πέρυσι. Το σύνολο των δανείων του στις 31.3.2014 ανήλθε σε 10,152 εκατ. ευρώ και, όπως σημειώνει η διοίκηση, το σταθμισμένο μέσο επιτόκιο δανεισμού του ομίλου την ημερομηνία του ισολογισμού είναι 7,71%.

«Η Αθήνα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Αλλά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ολόκληρη η Ευρωζώνη έχει επηρεαστεί. Αν δούμε ποιοι είναι οι επισκέπτες της, θα παρατηρήσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ετσι, παρά τα προβλήματά της, ανεργία, λιτότητα κ.λπ., η Αθήνα παραμένει το ίδιο ακριβή για τους Ευρωπαίους όπως και πριν από την οικονομική κρίση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής Οικονομικών του «Κέντρου MasterCard για την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς», δρ Γιούνα Χέντρικ Γουάν, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ξένους ταξιδιώτες, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Δρομέας: σύμβαση με γερμανικό στρατό

Η εταιρεία  «Δρομέας» ανέλαβε να προμηθεύσει με έπιπλα αξίας 2 εκατ. ευρώ τον γερμανικό στρατό. Η σχετική σύμβαση που υπεγράφη χθες προέκυψε μετά τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού που διενήργησε η Διεύθυνση Προμηθειών του γερμανικού στρατού. Πρόκειται για έπιπλα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε., τα οποία παράγονται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στις Σέρρες. «Η αξιολόγηση έγινε με βάση την εργονομική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητική των ειδών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων», εξηγεί η εταιρεία.

Κερδίζει έδαφος η ΕΚΕ στις ελληνικές επιχειρήσεις

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιδεικνύουν ενδιαφέρον για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εκπόνηση Απολογισμών Βιωσιμότητας, σύμφωνα με την ICAP. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα και την πολυδιάστατη έκφανση του κοινωνικού τους ρόλου, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα την τελευταία πενταετία. Οι ενέργειες των εταιρειών που αφορούν στην κοινωνία καλύπτουν πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο (31,1% το 2014) στον συνολικό τους προϋπολογισμό για δράσεις ΕΚΕ. Ακολουθούν οι δράσεις σχετικά με το Ανθρώπινο Δυναμικό (28,9% του συνολικού προϋπολογισμού ΕΚΕ), το Περιβάλλον (23,9%) και την Αγορά (16,1%). Το 2012 στην Ελλάδα εκδόθηκαν περί τους 35 Απολογισμούς Βιωσιμότητας βάσει των Κατευθυντηρίων Οδηγιών του GRI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή