«Πράσινο φως» από Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση της Alpha Bank

«Πράσινο φως» από Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση της Alpha Bank

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Alpha Bank, γεγονός που χαρακτηρίστηκε χθες από τη Moody’s ως «θετικό πιστωτικό γεγονός».

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει τις ενέργειες για την επάνοδο σε βιώσιμη κερδοφορία. Την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Κομισιόν και τις ενέργειες που έχει αναλάβει για επάνοδο σε βιώσιμη κερδοφορία ανακοίνωσε η Alpha Bank. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε ότι το σχέδιο αναδιαρθρώσεως της Alpha Bank συνάδει με τις διατάξεις περί κρατικών ενισχύσεων και ότι οι ενέργειες που έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθώς και εκείνες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναδιαρθρώσεως, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η τράπεζα να επανέλθει πλήρως σε βιώσιμη κερδοφορία.

Επιπροσθέτως, η Κομισιόν επισήμανε ότι η εξαγορά και η συγχώνευση της Εμπορικής Τραπέζης κρίθηκε ότι συμβάλλει θετικά στη βιωσιμότητα της Alpha Bank, καθώς επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργειών.

Το σχέδιο προβλέπει τη συνέχιση των ενεργειών αναδιαρθρώσεως και εξορθολογισμού, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εντός της τραπέζης. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:

• Τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών στην Ελλάδα.

• Τον εξορθολογισμό του κόστους των καταθέσεων στην Ελλάδα.

• Την περαιτέρω ενδυνάμωση του ισολογισμού.

• Τον περιορισμό των δραστηριοτήτων εξωτερικού.

• Την ενίσχυση του πλαισίου παρακολουθήσεως και διαχειρίσεως κινδύνων.

Η εξέλιξη αυτή είναι credit positive για την Alpha Bank, αναφέρει o οίκος αξιολόγησης Moody’s, διότι της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει με την ανεμπόδιστη εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσής της, το οποίο έχει ήδη βελτιώσει το πιστωτικό προφίλ της, σχολιάζει η Moody’s. Η έγκριση της Κομισιόν διασφαλίζει ότι η τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να εκτελεί το σχέδιο αναδιάρθρωσής της χωρίς να χρειαστεί κάποια σημαντική προσαρμογή, συμπληρώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή