Στη Ρουμανία μεταφέρεται η τουρκική μονάδα της Frigoglass

Στη Ρουμανία μεταφέρεται η τουρκική μονάδα της Frigoglass

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Frigoglass ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της Τουρκίας και τη μεταφορά της παραγωγής στη μονάδα της στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ώς το τέλος του 2014. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της θυγατρικής του ομίλου Coca Cola HBC, μέσω της ενοποίησης των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων η Frigoglass θα βελτιώσει σημαντικά την κοστολογική της δομή και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της.

Τονίζεται από την εισηγμένη ότι οι εμπορικές δραστηριότητες και η εξυπηρέτηση των πελατών στην Τουρκία θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, τόσο κατά τη διάρκεια της ενοποίησης, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της. Η Frigoglass –όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση– με την κίνηση αυτή εναρμονίζει την παραγωγική της δυναμικότητα με τη χαμηλότερη ζήτηση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η εφαρμογή των αρχών της λιτής παραγωγής στο εργοστάσιο της Ρουμανίας συντέλεσε στις συνεχείς βελτιώσεις της παραγωγικότητας, δημιουργώντας επαρκή δυναμικότητα, ικανή να απορροφήσει τον μεταφερόμενο από την Τουρκία όγκο και να εξυπηρετήσει κάθε πιθανή μελλοντική ζήτηση. Παράλληλα, η αναδιάταξη της εφοδιαστικής αλυσίδας διασφαλίζει στους πελάτες της Τουρκίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών προϊόντα άριστης ποιότητας σε σύντομο χρόνο παράδοσης. Η διαδικασία αυτή θα συντελέσει στην αποτελεσματική ενοποίηση της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας στην Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμου πλατφόρμας προϊόντων, ευέλικτων στην κατασκευή, που καλύπτουν όλες τις υπάρχουσες ανάγκες των πελατών της.

Επίσης, μειώνει την πολυπλοκότητα της παραγωγικής διαδικασίας, επιφέρει εξοικονόμηση κόστους μέσω οικονομιών κλίμακας και διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Επιπλέον, η Frigoglass διατηρεί τη δέσμευσή της για καινοτομία και θα επενδύσει στην ενίσχυση του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντος στη Ρουμανία. Ο κ. Τόρστεν Τούρλινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Η ενοποίηση της παραγωγικής μας δραστηριότητας στην Τουρκία με τη μονάδα της Ρουμανίας αποτελεί βήμα υψίστης σημασίας για τη Frigoglass. Θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, βελτίωση της απορρόφησης γενικών δαπανών και μείωση της πολυπλοκότητας της παραγωγικής μας βάσης στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή