Σύντομα (24/7/14)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Algae Farms πρώτη ηλεκτρονική δημόσια εγγραφή

Η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο χρηματιστήριο μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου. Πρόκειται για την εισαγωγή της εταιρείας Algae Farms στη νέα αγορά του χρηματιστηρίου, την ΕΝΑ.ΣΤΕΠ, που απευθύνεται σε καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τη δημόσια προσφορά θα εκδοθούν 224.887 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,31 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεσης 6,67 ευρώ εκάστη. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια μικροφυών (άλγης) με σκοπό την παραγωγή βιομάζας με υψηλή θρεπτική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο.

Η Algae Farms υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο το 2016 να έχει θέσει σε λειτουργία γραμμές παραγωγής 12 παραγωγικών εκταρίων. Η συνολική επένδυση ανά εκτάριο φθάνει το 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και τη διαμόρφωση όλου του παραγωγικού χώρου. Τα αντληθέντα κεφάλαια (1,49 εκατ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσουν το πρώτο εκτάριο που θα είναι έτοιμο εντός της χρονιάς που διανύουμε.

Η ΑΤΤΙΚΑΤ οδεύει προς αύξηση κεφαλαίου 48,7 εκατ. ευρώ

Για τις 22 Αυγούστου μετατέθηκε η λήψη απόφασης των μετόχων της ΑΤΤΙΚΑΤ αναφορικά με την πρόταση της διοίκησης για τη βελτίωση της σχέσης των ιδίων κεφαλαίων προς το μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης. Η πρόταση, η οποία κατατέθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση, προβλέπει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 24,18 εκατ. ευρώ και την εν συνεχεία αύξησή του με την καταβολή μετρητών ύψους 46,68 εκατ. ευρώ. Στόχος της εν λόγω διαδικασίας είναι να περάσουν τα ίδια κεφάλαια σε θετικό έδαφος, καθώς με τον τρόπο αυτό η ΑΤΤΙΚΑΤ θα διαθέτει ίδια κεφάλαια 24 εκατ. ευρώ. Η αναβολή λήψης απόφασης έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ. Η εταιρεία θα απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση στις 22 Αυγούστου. Σημειωτέον ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, στοιχείο κρίσιμο ενόψει της εκδίκασης της έφεσης (8 Ιανουαρίου του 2015) που έχει καταθέσει η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΑΤ ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση απόρριψης του αιτήματός της για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Mε Gold Effie Award για την επικοινωνιακή καμπάνια του προγράμματος τουριστικής προβολής της Αττικής βραβεύθηκαν η Περιφέρεια Αττικής και η McCann Athens κατά την τελετή απονομής των βραβείων Effie Awards Hellas 2014. Να σημειωθεί ότι η Αθήνα το 2013 και το 2014 περιλήφθηκε στη λίστα των 25 καλύτερων city break προορισμών με βάση την έρευνα Traveler’s Choice της Tripadvisor. Σύμφωνα με την περιφέρεια, το τουριστικό πρόγραμμα επιδιώκει να εδραιώσει την Αθήνα/Αττική στους 10 καλύτερους city break προορισμούς έως το 2020. Το βραβείο παρέλαβαν η κ. Αννα Παπαδημητρίου, αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, και η κ. Κατερίνα Χρυσή, υπεύθυνη του λογαριασμού από τη McCann Athens.

Νέα ψηφιακή καινοτομία από την ΑΧΑ

H ΑΧΑ Ασφαλιστική κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση να χτίσει μια ισχυρή «Ψηφιακή Επωνυμία» τόσο εσωτερικά στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της «Digital Employer», όσο και εξωτερικά ως «Digital Insurer». Πρόσφατα, παρουσίασε στο προσωπικό της μία σταθερή ψηφιακή υποδομή με την ονομασία «Digital Bar», η οποία αποτελεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, με ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος ή επισκέπτης της εταιρείας. Η υποδομή του «Digital Bar» αποτελεί ηχηρή κίνηση της ΑΧΑ να ενισχύσει τη διάχυση γνώσης και να εδραιώσει νέα κανάλια επικοινωνίας.

Η Q&R ανέλαβε αναβάθμιση υπηρεσιών του ΑΣΕΠ

Η εισηγμένη Q&R ανέλαβε την αναβάθμιση των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ με σχετική σύμβαση αξίας 3.146.417,00 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 26 Ιουνίου 2014 και το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: α) ηλεκτρονικό αίτημα φορέα για πρόσληψη προσωπικού πέραν του τακτικού, β) ηλεκτρονική αίτηση υποψηφίου για συμμετοχή του σε διαγωνισμό (one stop-shop), γ) ηλεκτρονική ένσταση και αίτηση θεραπείας, δ) παρακολούθηση πορείας της αίτησης συμμετοχής σε διαγωνισμό, της ένστασης και της αίτησης θεραπείας του υποψηφίου (μέσω portal, mail, τηλεφώνου) και την παρουσίαση στο Διαδίκτυο των απαντητικών φύλλων πολλαπλών επιλογών ανά διαγωνισμό και ανά ταυτοποιημένο υποψήφιο και υλοποίηση Ηλεκτρονικού Μητρώου υποψηφίων με καταχωρίσεις δικαιολογητικών των υποψηφίων (repository), με πρόβλεψη για εισαγωγή ψηφιακά πιστοποιημένων δικαιολογητικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή