Στα 10 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της Fourlis για το 2014

Στα 10 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της Fourlis για το 2014

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Fourlis για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Οι επενδύσεις θα αφορούν τη δημιουργία νέων καταστημάτων Intersport αλλά και την ανάπτυξη των καταστημάτων «pick up points» της ΙΚΕΑ. Μετά τα πέντε σημεία που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα, σκοπεύει να ανοίξει ένα αντίστοιχο στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Εμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη του δικτύου της Intersport σε Ελλάδα και Τουρκία, με στόχο τα 90 καταστήματα να αγγίξουν τα 150 σημεία προοδευτικά.

Πέρα από τις κινήσεις στήριξης των βασικών του δραστηριοτήτων -ΙΚΕΑ και Intersport- ο όμιλος επανεξετάζει τη στρατηγική του όσον αφορά τη δραστηριότητα στη χονδρική ηλεκτρικών αλλά και στον τομέα της ένδυσης, που παραμένουν ζημιογόνες. Ταυτόχρονα η διοίκηση επιδιώκει τη ρευστοποίηση επενδυτικών ακινήτων, όπως το Sofia Mall, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβριο και το ακίνητο της οδού Πειραιώς (το οποίο ήδη εκμεταλλεύεται πλήρως μέσω μισθώσεων), ωστόσο εκτιμά ότι η όποια αξιοποίηση δεν μπορεί να υπολογιστεί πριν από το 2015. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Βασίλη Φουρλή, κατά τη διάρκεια της κρίσης η συνολική πτώση για την ΙΚΕΑ ήταν από 30- 35%, όταν η υπόλοιπη αγορά οικιακού εξοπλισμού κινήθηκε με πτώση από 70%- 75%, κερδίζοντας μερίδια που θα αποδώσουν μελλοντικά. Στο α΄ τρίμηνο 2014 η συμμετοχή των πωλήσεων εξωτερικού αυξήθηκε στο 35,2% από 32,1%.

Η επίδοση στη Ρουμανία -όπου ο όμιλος διαθέτει παρουσία με δίκτυο 25 καταστημάτων Intersport και καταστήματα ένδυσης της φίρμας New Look- ήταν έντονα ανοδική με αύξηση πωλήσεων 30%. Επίσης η ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία συνεχίζει να αναπτύσσεται και εκτιμάται ότι ενδεχομένως στο τέλος του 2014 θα ξεπεράσει σε μέγεθος την αντίστοιχη δραστηριότητα στην Κύπρο.

Ο όμιλος Fourlis το πρώτο τρίμηνο του 2014 πραγματοποίησε πωλήσεις 84,4 εκατ. ευρώ, έναντι 85,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή