Εγκριση μετόχων στο σχέδιο εξυγίανσης της Βωβός

Εγκριση μετόχων στο σχέδιο εξυγίανσης της Βωβός

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» άναψαν οι μέτοχοι στη χθεσινή γενική συνέλευση της Μπάμπης Βωβός στο σχέδιο εξυγίανσης που παρουσίασε η διοίκηση της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, το εν λόγω πλάνο, το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την επιβίωση της εταιρείας, αναμένεται να κατατεθεί προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο την προσεχή εβδομάδα. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση της διοίκησης, το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στο επίκεντρο του εν λόγω σχεδίου βρίσκεται η παραχώρηση προς τις πιστώτριες τράπεζες του ακινήτου του Βοτανικού, με την εκτιμηθείσα αξία να ορίζεται σε 120 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, πέραν του ακινήτου του Βοτανικού, στις τράπεζες θα μεταβιβαστούν επίσης υπό ανέγερση συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, αξίας 8,8 εκατ. (με την εταιρεία να διατηρεί ισόποσο δικαίωμα επαναγοράς των κατοικιών τα επόμενα πέντε χρόνια), όπως επίσης και δικαίωμα σε οικόπεδο επί της Λ. Κηφισίας 95-97, έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τις βασικές πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) προβλέπει την τροποποίηση των όρων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στις θυγατρικές του ομίλου, με το επιτόκιο να περιορίζεται σημαντικά σε Euribor έτους, πλέον περιθωρίου 1%.

Η συνολική αξία των προς μεταβίβαση ακινήτων ανέρχεται σε 128,9 εκατ. Εξ αυτών, ποσό 105,1 εκατ. θα διοχετευτεί για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανείων. Από το υπόλοιπο ποσό των 23,8 εκατ., θα καλυφθούν η αρχική και ενδιάμεση χρηματοδότηση προς τις τράπεζες, τους προνομιακούς πιστωτές, το ΙΚΑ και το Δημόσιο και τους ενέγγυους πιστωτές που διατηρούσαν βάρη στο ακίνητο του Βοτανικού. Στη συνέχεια, οι τράπεζες θα κεφαλαιοποιήσουν υποχρεώσεις έως 19 εκατ., με τη διοίκηση της εισηγμένης να εκτιμά ότι το 2016 το ύψος του δανεισμού θα έχει περιοριστεί σε 107,4 εκατ. Επίσης, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης, η εταιρεία σταδιακά, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα πωλήσει το ακίνητο στην περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας προς 17 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή