Σύντομα (30/7/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης για ξεναγούς

Δύο ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υλοποιηθούν από το υπουργείο Τουρισμού. Το πρώτο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου και το δεύτερο στη Ρόδο από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης) από τις 20 έως και τις 29 Αυγούστου για το πρόγραμμα Ιονίου Πανεπιστημίου και από την 1η έως και την 10η Σεπτεμβρίου για το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο αριθμός των καταρτιζομένων ανά πρόγραμμα φτάνει έως 40 άτομα. Σε όποιο πρόγραμμα ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από 30 τότε αυτό δεν θα υλοποιηθεί. Το κόστος υλοποίησης ανά πρόγραμμα ανέρχεται σε 28.000 ευρώ. Οι εισακτέοι επιβαρύνονται με δίδακτρα τα οποία αντιστοιχούν στον ισόποσο επιμερισμό του κόστους υλοποίησης ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων, δηλαδή τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από 700 έως 933 ευρώ.

Διεύρυνση ανταλλαγών από τα μέλη της HomeΕxchange

Mία νέα παγκόσμια έρευνα της HomeΕxchange.com ανέδειξε ότι τα αιτήματα ανταλλαγών μεταξύ των μελών της δεν αφορούν πλέον μόνο τα σπίτια, καθώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον για ανταλλαγές αυτοκινήτων, εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων και αθλητικών όπως ποδήλατα, σερφ, καγιάκ και κάμπινγκ. Ο αριθμός των μελών της κοινότητας αυξήθηκε κατά 17,5% κατά τον τελευταίο χρόνο έως και τον Ιούνιο. Οι πρώτες δέκα χώρες σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μελών είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Δανία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία. Οι πιο φιλικές χώρες ως προς τον θεσμό της ανταλλαγής είναι η Ισλανδία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία. Οπως σημειώνει η εταιρεία που έχει έδρα στις ΗΠΑ, τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της ΗomeExchange.com πραγματοποίησαν πάνω από 120.000 ανταλλαγές σε 150 χώρες, μειώνοντας δραστικά το κόστος διαμονής τους και εξοικονομώντας χιλιάδες δολάρια σε κάθε ταξίδι. Το HomeExchange.com είναι διαθέσιμο πλέον σε 16 γλώσσες, έχει μηνιαία συνδρομή, ενώ διατίθεται δωρεάν για μία δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών.

Ανακοίνωση με αφορμή υπόθεση εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού στην περιοχή της Λάρισας εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ), καλώντας τους επενδυτές να γνωρίζουν ότι όλες οι χρηματικές κινήσεις δεν γίνονται μέσω προσωπικών συναλλαγών, αλλά τα κεφάλαια πρέπει να διακινούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Ο ΣΕΔΥΚΑ υποστηρίζει ότι όλες οι εταιρείες του κλάδου ελέγχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μάλιστα οι υποχρεώσεις των εταιρειών έναντι του νόμου είναι πολύ μεγάλες.

Δεν είναι όμως δυνατόν να εποπτεύονται φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν οποιαδήποτε ιδιότητα προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα λαμβάνουν χρήματα από ανυποψίαστους επενδυτές, τονίζουν οι εκπρόσωποι των πρώην ΑΕΛΔΕ.

Δωρεά Intersport με εμφανίσεις της Εθνικής

H Intersport -θυγατρική του ομίλου Fourlis- σε συνεργασία με τη NIKE, επίσημο χορηγό της εθνικής ομάδας, προχώρησε στη δωρεά περισσότερων από 600 εμφανίσεων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Οι δύο εταιρείες, θέλοντας να μοιραστούν τη χαρά του ποδοσφαίρου, δώρισαν εμφανίσεις ΝΙΚΕ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σε επιλεγμένα ιδρύματα και οργανισμούς για παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις διατέθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στο ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στη Θεσσαλονίκη, σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ληξουρίου, καθώς και στο Ορφανοτροφείο της Iεράς Μονής της Παναγίας Δουραχάνη στα Ιωάννινα.

Στην Αυστρία το 5ο ευρωπαϊκό συνέδριο αγροτουρισμού

Στην Αυστρία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου το 5ο Ευρωπαϊκό συνέδριο αγροτουρισμού. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites σε συνεργασία με την Οργάνωση Αγροτουρισμού της Αυστρίας Austrian Farm Holidays στην τοποθεσία Alpbach/Tirol στις αυστριακές Αλπεις. Από τη πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει και το Δίκτυο Guest Inn, ενεργό μέλος της Eurogites από το 2004. Το πρόγραμμα του συνεδρίου με θέμα «Το μέλλον του αγροτουρισμού» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η σημασία του τουρισμού της υπαίθρου και οι μελλοντικές προκλήσεις για τις αγροτικές περιοχές, καθώς και η παρουσίαση των στατιστικών για την αυξημένη χρήση του Διαδικτύου στον τουρισμό κ.ά. Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο του τουρισμού ψηφίστηκε σειρά ρυθμίσεων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή