ΤΑΙΠΕΔ: πωλούνται πέντε πρεσβευτικές κατοικίες

ΤΑΙΠΕΔ: πωλούνται πέντε πρεσβευτικές κατοικίες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση πέντε ακινήτων, πρώην πρεσβευτικών/προξενικών κατοικιών στο εξωτερικό επιχειρεί τώρα το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για δύο ακίνητα στις ΗΠΑ, ένα στην Πραιτώρια της Ν. Αφρικής, ένα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και τέλος ένα ακίνητο στο Βελιγράδι της Σερβίας. Είναι δε η δεύτερη φορά που επιχειρείται η πώληση των δύο τελευταίων ακινήτων, καθώς δύο φορές στο παρελθόν ο διαγωνισμός για τα συγκεκριμένα ακίνητα απέβη άκαρπος.

Ο νέος διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί σε μία φάση, με την υποβολή προσφορών να έχει καθοριστεί για τις 3 Οκτωβρίου 2014. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ανακήρυξη των προτιμητέων επενδυτών, εφόσον βεβαίως υπάρξουν, να γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Από τα ακίνητα προς πώληση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα δύο ακίνητα προς πώληση που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα μεταξύ της 1ης και 2ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, πολύ κοντά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Περιλαμβάνει τον δεύτερο όροφο συνολικής έκτασης 960 τ.μ. ενός ακινήτου που αξιοποιείται τόσο για εμπορική (γραφεία) όσο και οικιστική χρήση.

Το δεύτερο προς πώληση ακίνητο στις ΗΠΑ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της, τη Massachusetts Avenue, που συνήθως φιλοξενεί διπλωματικές αποστολές. Το ακίνητο συνίσταται σ’ ένα τριώροφο κτίσμα συνολικής έκτασης 754 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 264 τ.μ.

Επίσης εμπορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ακίνητο που πωλείται στην Ν. Αφρική και βρίσκεται στην πιο κεντρική λεωφόρο της Πραιτώρια και σε μικρή απόσταση από το Union Building, δηλαδή το Προεδρικό Μέγαρο της χώρας. Το ακίνητο συνίσταται σ’ ένα διώροφο κτίσμα 350 τ.μ. κι ένα μικρότερο 50 τ.μ. που βρίσκονται σε οικόπεδο 1.766 τ.μ.

Στο Βελιγράδι το προς πώληση ακίνητο επίσης βρίσκεται στο Vracar, μία από τις κεντρικές περιοχές του Βελιγραδίου. Το ακίνητο συνίσταται σε τριώροφο κτίσμα συνολικής έκτασης 2.387 τ.μ. Τέλος, το ακίνητο της Λιουμπλιάνα βρίσκεται σε οικιστική περιοχή, κοντά στο διάσημο Tivoli Park. Aποτελεί την πρώην κατοικία του Ελληνα πρέσβη στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας και περιλαμβάνει διώροφο κτίριο συνολικής έκτασης 1.237 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή