Στις 30 οι ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη

Στις 30 οι ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις πραγματοποίησε ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel για τη φετινή περίοδο, φθάνοντας σε αριθμό τις 30 ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο όμιλος, πέραν της ηγετικής θέσης που κατέχει στον ξενοδοχειακό κλάδο σε αριθμό μονάδων, αποτελεί και τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εστιατορίων στη χώρα μας, καθώς εντός των ξενοδοχείων του λειτουργούν 80 εστιατόρια χωρίς να υπολογίζονται τα σνακ μπαρ και άλλα σημεία εστίασης.

Το 30ό ξενοδοχείο του ομίλου με την επωνυμία Caramel Boutique Resort άνοιξε τον περασμένο μήνα στην περιοχή του Ρεθύμνου. H μονάδα διαθέτει 70 πολυτελείς σουίτες και βίλες, 3 εστιατόρια, 2 μπαρ κ.ά. Επίσης, τον Μάιο λειτούργησε -έπειτα από την ολοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού- με τη νέα του επωνυμία το ξενοδοχείο 5 αστέρων The White Palace (πρώην El Greco). Πρόκειται για το ξενοδοχείο με το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια την ξενοδοχειακή του πορεία ο όμιλος. Μετά τον εκσυγχρονισμό του, το ξενοδοχείο διαθέτει 256 βίλες και σουίτες από 333 δωμάτια που είχε με την πρότερα μορφή του. Συνολικά, ο όμιλος έχει 10 ξενοδοχεία στην Κρήτη, εκ των οποίων τα 8 στο Ρέθυμνο. Οι πελάτες της ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Κρήτη ανάλογα με το πακέτο που έχουν αγοράσει μπορούν να κάνουν χρήση και των άλλων εστιατορίων, πέραν του ξενοδοχείου που διαμένουν. Παράλληλα, ο όμιλος βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία επανασχεδιασμού των κλαμπ επαναλαμβανόμενων πελατών, προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες με βάση τις προσωπικές τους απαιτήσεις.

Στο μεταξύ, το πολυτελές δίκτυο ξενοδοχείων Small Luxury Ηotels of the World απέκτησε παρουσία στο κέντρο της Αθήνας εντάσσοντας στα μέλη του το ξενοδοχείο του ομίλου Pallas Athena. Η μονάδα που άνοιξε στις αρχές του έτους διαθέτει 63 δωμάτια και σουίτες, ένα εστιατόριο και μπαρ. Στο διάστημα της λειτουργίας του οι περισσότεροι πελάτες του προέρχονται από την ελληνική, αγγλική, ρωσική, αμερικανική και γαλλική αγορά. H Small Luxury Ηotels of the World διαθέτει στο δίκτυό της περισσότερα από 520 πολυτελή μικρομεσαία ξενοδοχεία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε 70 χώρες.

Εξάλλου, παρεμβάσεις έκανε ο όμιλος και σε άλλες ξενοδοχειακές του μονάδες. Στο ξενοδοχείο Daphnila Bay Thalasso στην Κέρκυρα προχώρησε σε ανακαίνιση δωματίων στο κεντρικό κτίριο και λειτούργησε ένα νέο εστιατόριο. Σε άλλο ξενοδοχείο του στην Κέρκυρα, το Corfu Imperial, ανακατασκευάσθηκε ένας όροφος στον οποίο συνενώθηκαν δωμάτια και πλέον διαθέτει μόνο σουίτες (Imperial Family Suites) για να μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες. Eπίσης, δίπλα στη βίλα του συγκροτήματος Pallazo Ιmperiale, δημιουργήθηκε άλλη μία βίλα, η Libro D’ Oro, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση από υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες, όπως βασιλικές οικογένειες κ.ά. Στο Creta Palace στην Κρήτη δημιουργήθηκε ένα νέο μπαρ στο Roof Garden του ξενοδοχείου, ενώ στο Meli Palace, επίσης στην Κρήτη, λειτούργησε ένα νέο σπα. Να σημειωθεί ότι στο εστιατόριο «Μινώταυρος» του ξενοδοχείου Αmirandes στην Κρήτη η ελληνική αντιπροσωπεία παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας. Επ’ ευκαιρία, ο Ελληνας και ο Κινέζος πρωθυπουργός μαζί με τις δύο αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στη αυθεντική συλλογή κεραμικών του Πικάσο που διαθέτει το ξενοδοχείο, ο οποίος εμπνεύσθηκε τα έργα του από τον μύθο του Μινώταυρου.

Ο όμιλος διαθέτει και την παραδοσιακή Φάρμα Agreco με έκταση 40 στρεμμάτων, από τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας της οποίας εφοδιάζει τα ξενοδοχεία του. Παράλληλα, η Agreco παράγει μια σειρά προϊόντων σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, τα οποία διαθέτει είτε μέσα από τα ξενοδοχεία του ομίλου είτε από καταστήματά της εκτός μονάδων στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή