Σύντομα (2/8/14)

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη ξανά για τον Τιτάνα

Eπέστρεψε στην κερδοφορία το φετινό εξάμηνο ο Ομιλος Τιτάν, εμφανίζοντας κέρδη μετά από φόρους ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 21,8 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η πλειονότητα των αγορών του ομίλου και ιδίως ο τομέας των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, όμως η έλλειψη παροχής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αποτέλεσε τροχοπέδη για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας. Ο όμιλος επέστρεψε σε καθαρή, αν και ισχνή κερδοφορία έπειτα από συνεχόμενα εξάμηνα ζημιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

300.000 στον ΟΤΕ TV

Αποτέλεσμα είχαν οι προσπάθειες ενίσχυσης του περιεχομένου του ΟΤΕ TV, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία η συνδρομητική βάση ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη επίδοση, ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Την τηλεοπτική σεζόν που πέρασε συνεχίσαμε να επενδύουμε σε νέο ποιοτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες για τους συνδρομητές μας, εξασφαλίζοντας νέες σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, αποκλειστικές συμφωνίες με κινηματογραφικά στούντιο, νέα κορυφαία κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια. Στο διάστημα αυτό, ο ΟΤΕ TV κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του ανάπτυξη -απέναντι σε ένα δύσκολο περιβάλλον- προσελκύοντας πάνω από 100 χιλιάδες νέους συνδρομητές».

Ανοδικά η «Παπουτσάνης»

Οι εξαγωγές της «Παπουτσάνης» το α΄ εξάμηνο του 2014 ανήλθαν στα 4,1 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 45% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 38% την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Τα αποτελέσματα προ φόρων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε κέρδη 326.200 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 έναντι κερδών 180.600 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Εντός του γ΄ τριμήνου του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεργασίας με πελάτη του εξωτερικού, μετά 10 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας. Η διοίκηση εκτιμά πως το γεγονός αυτό δεν θα αναχαιτίσει την αναπτυξιακή πορεία της εισηγμένης την τελευταία τετραετία.

Συμβολαιακή κτηνοτροφία

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα, ένα συμβολαιακής κτηνοτροφίας κι ένα γεωργίας, με τις εταιρείες «Δελφοί» και «Παπαδημητρίου» αντίστοιχα. Το πρώτο πρόγραμμα είναι συμβολαιακής κτηνοτροφίας που αφορά γαλακτοπαραγωγούς των νομών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι συμβολαιακής γεωργίας και αφορά παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας των νομών Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Ηλείας και Κορινθίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή