Φορείς του Ιπποδρόμου υπέρ της συνέχισης του διαγωνισμού

Φορείς του Ιπποδρόμου υπέρ της συνέχισης του διαγωνισμού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η αντίθεση στην πιθανή ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος, απέστειλαν προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τρεις φορείς του Ιπποδρόμου. Η επιστολή που υπογράφεται από την Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ), την Ενωση Προπονητών Δρομώνων Ιππων (ΕΠΔΙ) και τον Σύλλογο Αναβατών Δρομώνων Ιππων Ιπποδρόμου (ΣΑΔΙΙ) κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Μεταξύ δε των παραληπτών της επιστολής είναι ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών κ.ά.

Βασικό αίτημα των τριών εμπλεκόμενων φορέων στον Ιππόδρομο είναι να προχωρήσει ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παροτρύνεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μην τον ακυρώσει. Οι φορείς του Ιπποδρόμου αγωνιούν για το μέλλον του ελληνικού ιπποδρόμου και των ιπποδρομιών που διεξάγονται. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως ο Ιππόδρομος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, με τα έσοδα να έχουν υποχωρήσει κατά 80%. Στηλιτεύουν ακόμη το ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου τριάμισι χρόνια.

Οι φορείς του Ιπποδρόμου θεωρούν πιθανή την ακύρωση του διαγωνισμού που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και στον οποίο υπήρξε μόνο μία νόμιμη προσφορά, αυτή της Intralot. Παράλληλα, στο ΤΑΙΠΕΔ έφτασε επιστολή τρίτου επενδυτή στην οποία γνωστοποιείται ότι προσφέρει εκτός διαδικασίας τίμημα 40 εκατ. ευρώ για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Στον επενδυτή αυτόν εικάζεται η συμμετοχή μετόχων του ΟΠΑΠ ή/και του ΟΠΑΠ του ιδίου, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί. Σημειώνεται, τέλος, ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ανοιχτεί η οικονομική προσφορά της Intralot και ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι φορείς του Ιπποδρόμου, ωστόσο, με την επιστολή τους αυτή, τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκχώρησης της άδειας εκμετάλλευσης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στον μοναδικό ενδιαφερόμενο, στην Intralot, χωρίς μάλιστα να είναι γνωστό το προσφερόμενο τίμημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή