Σύντομα (12/8/14)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 5,1% των υπηρεσιών βοήθειας της Interamerican

Αύξηση κατά 5,1% σε σχέση με πέρυσι παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του έτους η ζήτηση υπηρεσιών βοήθειας της Interamerican – οδικής και άμεσης ιατρικής. Η εταιρεία υποστήριξε συνολικά 153.951 περιστατικά έναντι 146.545 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ανταποκρινόμενη σε 137.292 περιπτώσεις με οδική βοήθεια και σε 16.659 κλήσεις για άμεση ιατρική βοήθεια. Η παραγωγή ασφαλίστρων εξαμήνου έφτασε τα 13,7 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 3% (13,3 εκατ. κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου πέρυσι). Η Interamerican, στο σύνολο των υπηρεσιών βοήθειας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, παραμένει κυρίαρχος με μερίδιο 31,1% έχοντας αναπτύξει και συνέργειες παροχής υπηρεσιών με άλλες εταιρείες.

Ειδικότερα, στην οδική βοήθεια η εταιρεία παρέσχε υπηρεσίες επιτόπου εξυπηρέτησης οχημάτων σε 50.154 περιπτώσεις, ρυμούλκησης σε 41.571 και φροντίδας ατυχήματος με την υπηρεσία Autohelp σε 41.955 περιστατικά, ενώ μετέφερε στην έδρα τους 3.612 οχήματα, με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τη μισή ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας στην πελατειακή βάση. Κίνηση εξυπηρέτησης περιστατικών παρουσιάζουν και οι συνεργασίες με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και τη Γέφυρα Α.Ε. Στον ευαίσθητο τομέα της άμεσης ιατρικής βοήθειας, η Interamerican ανταποκρίθηκε σε 2.582 κλήσεις για μεταφορά με ασθενοφόρο και σε 61 κλήσεις για επείγουσα αεροδιακομιδή. Στις από αέρος υγειονομικές μεταφορές παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 20% σε σύγκριση με πέρυσι, που οφείλεται κυρίως στις σημαντικές συμφωνίες υποστήριξης που η εταιρεία έχει συνάψει με δήμους της νησιωτικής Ελλάδος, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα περιστατικά με απτό όφελος για τους κατοίκους των νησιών.

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Νίκος Χαΐτογλου

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο επιχειρηματίας Νίκος Χαΐτογλου, που υπήρξε επί σειρά ετών «μπροστάρης» της ομώνυμης επιχείρησης παραγωγής χαλβά.

Γεννημένος το 1924 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Μικρασιάτες, ο Νίκος Χαΐτογλου τελείωσε την Εμπορική Σχολή και από νεαρή ηλικία μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, το όνομα της οποίας έμελλε να γίνει συνώνυμο του προϊόντος που παρήγαγε. Αφού πέρασε από την παραγωγή στην πώληση και στη διοίκηση, το 1955 ο εκλιπών ανέλαβε πρόεδρος της εταιρείας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή της. O Νίκος Χαΐτογλου ήταν παντρεμένος με τη χιώτικης καταγωγής Ολγα Σιδεράκη, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι σήμερα είναι διευθύνοντες σύμβουλοι τής εταιρείας Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ. Με «αιχμή του δόρατος» τον «μακεδονικό χαλβά», η επιχείρηση παράγει ευρεία γκάμα παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάζοντας μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης σχετικά με την πυρκαγιά, που προκλήθηκε τη 14η Μαρτίου 2014 στους αποθηκευτικούς χώρους της εγκατάστασης Ρεθύμνου της εταιρείας Creta Farms ΑΒΕΕ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ποσό αποζημίωσης ανήλθε στα 9,15 εκατ. ευρώ και αφορά αναπλήρωση κατεστραμμένων αποθεμάτων, αποκατάσταση αποθηκευτικών χώρων και αποζημίωση της απώλειας μεικτών κερδών, που υπέστη η εταιρεία, λόγω της πυρκαγιάς. Η αποζημίωση καταβλήθηκε από το συνασφαλιστικό σχήμα, απαρτιζόμενο από τις εταιρείες «Groupama – Φοίνιξ ΑΕΑΕ», «Εθνική ΑΕΕΓΑ», «Ευρώπη ΑΕΓΑ», «Generali Hellas AAE» και «Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε.» κατά την αναλογία συμμετοχής εκάστης συνασφαλίστριας εταιρείας.

Intralot: 5,2 εκατ. για ιπποδρομιακό στοίχημα

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφράγισε την οικονομική προσφορά ύψους 5.250.000 που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ενωση Προσώπων «Intralot (SPV No.1) Limited» και «Intralot (SPV No.2) Limited» παρουσία της, για τη χορήγηση του δικαιώματος ως προς την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Επίσης, αποσφραγίστηκε η αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής. Τα σχετικά έγγραφα δόθηκαν για αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους του έργου. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου.

Στον ΟΛΠ για ένα μήνα  το HELLAΣΤΟCK

Το αρχιτεκτονικό πειραματικό εργαστήριο HELLAΣΤΟCK, το οποίο αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου Bellastock, θα φιλοξενήσει στους χώρους του ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς από 15 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου. Η διεθνής αυτή συνάντηση φοιτητών Αρχιτεκτονικής θα λάβει χώρα στο κτίριο του SILO και στην πέτρινη αποθήκη της Ηετιώνιας Ακτής του Κεντρικού Λιμένα. Οι εκδηλώσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος περίπου 200 φοιτητές και νέοι ερευνητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη βρίσκονται υπό την αιγίδα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή