Σύντομα (13/8/14)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαλλαγή από το τέλος αδείας για I.X. με φυσ. αέριο – υγραέριο

Σε εφαρμογή τίθεται η απαλλαγή από το τέλος αδείας των αυτοκινήτων στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο, έπειτα από αντίστοιχη απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, μετά την παρερμηνεία που είχε δημιουργηθεί, περί καταβολής τέλους αδείας στις περιπτώσεις αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων. «Η τοποθέτηση φυσικού αερίου ή υγραερίου δεν αποτελεί αλλαγή καυσίμου, αλλά δυνατότητα κυκλοφορίας εναλλακτικά με δύο είδη καυσίμων (προσθήκη δεύτερου καυσίμου) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών. Εκτός αυτού αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι, με την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων, αφενός εξοικονομούν χρήματα στις μετακινήσεις τους και αφετέρου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον», δήλωσε ο υφυπουργός.

Τουρκία: πρώτη χώρα-πελάτις των ελληνικών προϊόντων

Η Τουρκία είναι κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 η πρώτη χώρα-πελάτις των ελληνικών προϊόντων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η αξία των ελληνικών εξαγωγών το διάστημα αυτό ανήλθε σε 1,26 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 5,79% σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2013. Οι εξαγωγές προς τη γείτονα αντιπροσωπεύουν το 11,76% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.

Εάν, πάντως, εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, η Τουρκία περνά στην πέμπτη θέση με πρώτη την Ιταλία, δεύτερη τη Βουλγαρία, τρίτη την Κύπρο, ενώ τέταρτος μεγαλύτερος πελάτης των ελληνικών προϊόντων αναδεικνύεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία, χωρίς τα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν το εξεταζόμενο πεντάμηνο στα 379,15 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,24%. Το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι εισαγωγές της Ελλάδας από Τουρκία ανήλθαν σε 447,56 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,24% σε σύγκριση με το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2013.

Η Marfin Investment Group (MIG) μεταβίβασε χθες το σύνολο της συμμετοχής της στη MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ, ανερχόμενο σε ποσοστό 34,96%, που αντιστοιχεί σε 4.920.000 μετοχές, προς την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ έναντι συνολικού τιμήματος 12,3 εκατ. σε μετρητά. Το τίμημα ανά μετοχή ανέρχεται σε 2,50 ευρώ και αντιστοιχεί σε premium περίπου 25% έναντι της τιμής κλεισίματος 2,01 ευρώ ανά μετοχή της 11.08.2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η παραπάνω μεταβίβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της δεδηλωμένης στρατηγικής της MIG για σταδιακή αποεπένδυση από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές, με παράλληλη επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες με υγιείς προοπτικές και θετικά οικονομικά αποτελέσματα, στοχεύοντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους του ομίλου.

Αίτηση υπαγωγής σε fast track

Αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (γνωστό ως fast track) έχει υποβάλει στο Invest in Greece η Κόρτια Ξενοδοχειακή Τουριστική Οικοδομική και Εμπορική Α.Ε. (συμφερόντων Μήτση) σχετικά με την υλοποίηση τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχείου και χαρακτηρίζεται μεσαίου μεγέθους. Η αίτηση αναμένεται να εξετασθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Η τελευταία καλείται να αποφανθεί ακόμη για μια τουριστική επένδυση στην Ιθάκη και στις αποθήκες καυσίμων στην Κρήτη.

Λευκώματα και συλλογές των Ολυμπιακών μέσω ΕΛΤΑ

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίνουν την ευκαιρία στους φιλοτελιστές, στους συλλέκτες και στους φίλους του Ολυμπισμού να προμηθευτούν τη Χρυσή Ολυμπιακή Συλλογή και τα Λευκώματα των Ολυμπιακών Αγώνων Α΄ & Β΄ σε προνομιακή τιμή. Μέσα από τα συλλεκτικά και πολυτελή αυτά λευκώματα, που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αναδεικνύεται η πολιτισμική διάσταση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, γίνεται αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από τη γέννησή τους στην αρχαία Ελλάδα μέχρι και το 2004 και αναβιώνουν οι διαχρονικές αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους. Τα Ολυμπιακά Λευκώματα και τη Χρυσή Ολυμπιακή Συλλογή μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα: στο ταχυδρομείο της πλ. Συντάγματος, στο κατάστημα Post Collection (Λυκούργου 5), στο Αεροδρόμιο Αθηνών και στην Ελευσίνα. Επίσης διατίθενται σε κεντρικά καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή