Εντός του Σεπτεμβρίου ο νέος διαγωνισμός για ιπποδρομιακό στοίχημα

Εντός του Σεπτεμβρίου ο νέος διαγωνισμός για ιπποδρομιακό στοίχημα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2014 θα έχει διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για την παραχώρηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Τη γνωστοποίηση αυτή πραγματοποίησε χθες η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προς τη διοίκηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Η τελευταία κλήθηκε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να τους ενημερώσει επισήμως, σχετικά με τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

Προχθές το ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον σχετικό διαγωνισμό και τώρα αναμένεται, εντός των επομένων ημερών η επαναπροκήρυξή του, με τους ίδιους όρους διακήρυξης του αρχικού διαγωνισμού. Η διοίκηση μάλιστα του ΟΔΙΕ, βολιδοσκοπήθηκε από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τις οικονομικές αντοχές της, προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή ο Ελληνικός Ιππόδρομος μέχρι να καρποφορήσει ο νέος διαγωνισμός. Η διοίκηση του ΟΔΙΕ φέρεται να δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των ελληνικών ιπποδρομιών για μερικές επιπλέον εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΔΙΕ δεν καταβάλει καθόλου φόρους και εισφορές, ενώ επίσης υπάρχουν οφειλές προς προμηθευτές, όπως είναι η Intralot και η PMU. Για τον λόγο αυτό, η πρώτη από τις δύο έχει προσημειώσει τα ακίνητα του ΟΔΙΕ στο Μαρκόπουλο. Σημειώνεται ότι ο ΟΔΙΕ μετά την παραχώρηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θα τεθεί σε εκκαθάριση, όπως προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή