Σύντομα (29/8/14)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεξέταση υποθέσεων για διάθεση φαρμάκων

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 5.11.2014, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ αιτήσεων αναίρεσης κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Σύμφωνα με την εισήγηση, από την έρευνα της υπηρεσίας προκύπτουν στοιχεία ότι οι εταιρείες Glaxosmithkline AEBE και η μητρική της Glaxosmithkline PLC καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά των αντιημικρανικών φαρμάκων για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2000 έως και το 2004, με στόχο τον περιορισμό των παράλληλων εξαγωγών, μέσω της ολοσχερούς, και στη συνέχεια μερικής άρνησης, ικανοποίησης παραγγελιών του σκευάσματος Imigran από φαρμακαποθήκες. Επιπροσθέτως, η εισήγηση προσδιορίζει σε περίπου πέντε έτη (από 8.8.2001 έως 1.9.2006) τη μη συμμόρφωση των προαναφερόμενων εταιρειών με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία είχαν υποχρεωθεί να εκτελούν προσωρινά, χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς, τις παραγγελίες για φάρμακα Lαmictal, Imigran και Serevent. Σημειώνεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Grivalia το νέο όνομα της Eurobank Properties

Σε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ αναμένεται να μετονομαστεί η Eurobank Properties, όπως αποφάσισαν οι μέτοχοι της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης. Στόχος της αλλαγής της επωνυμίας της εταιρείας, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι πλέον ο καναδικός επενδυτικός όμιλος της Fairfax, είναι το νέο όνομα να παραπέμπει στην ελληνική της ταυτότητα και να αντανακλά τον επενδυτικό της χαρακτήρα, αλλά και τη δημιουργία αξίας. Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία ήταν η έγκριση των μετόχων για την απόκτηση ακινήτου ιδιοκτησίας της Praktiker Hellas, την οποία, σημειωτέον, έχει επίσης αποκτήσει η Fairfax, μετά την απόφαση της μητρικής εταιρείας να αποχωρήσει από την Ελλάδα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, η Eurobank Properties θα αποκτήσει, αντί συνολικού τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ, έκταση 36,6 στρεμμάτων στη Μάνδρα Αττικής, επί της οποίας βρίσκεται κατάστημα 12.300 τ.μ. της Praktiker. Μάλιστα, το οικόπεδο διαθέτει και υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 2.225 τ.μ.

Εναντι 8,5 εκατ. ευρώ η Attica Ventures μεταβίβασε στην εταιρεία u-blox AG -εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο- το σύνολο των μετοχών της εταιρείας Antcor Α.Ε. (ελληνική εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο του WiFi).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αξία επιχειρηματική συμφωνία πώλησης ελληνικής startup εταιρείας, στην οποία συμμετέχει venture capital, αναφέρει η Attica Ventures στην ανακοίνωσή της. Η u-blox AG, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών.

Νέο κολέγιο τεχνολογίας, πληροφορικής

Στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εισέρχεται ο όμιλος Intracom. Σε συνεργασία με το BCA College ενεργοποιεί το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο Athens Information Technology (ΑΙΤ) και ιδρύουν το Athens Tech, ένα νέο κολέγιο που θα προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών στους τομείς τεχνολογίας και πληροφορικής. Το Athens Tech θα προσφέρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων και συγκεκριμένα Bachelor in Computer Science και Master in Management of Business, Innovation and Technology. Από τον Ιανουάριο θα προσφερθεί ένα πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Στο επίκεντρο οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Στέφανος Ησαΐας, και στελέχη της Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του οργανισμού συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της επαρχίας Γκουαντόνγκ της Κίνας, και με τον επικεφαλής της αποστολής, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Luo Jun. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το επενδυτικό περιβάλλον και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται, στοιχεία αναφορικά με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, οι υπηρεσίες του Enterprise Greece, καθώς και οι κλάδοι του τουρισμού και των ακινήτων, και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή