Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank

Υψηλή εμπορευσιμότητα

Ενισχυμένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε ο τίτλος της Eurobank την τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Αυγούστου. Περισσότερες από 100 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, ενώ η μετοχή κατέγραψε οριακά κέρδη 1,23% στο Χρηματιστήριο. Η τράπεζα στις 14 Αυγούστου 2014 υπέγραψε με εταιρείες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank σύμβαση πώλησης της θυγατρικής της στην Ουκρανία PJSC Universal Bank έναντι συνολικού τιμήματος 95 εκατ. ευρώ.

EBZ

Απώλειες 8,44%

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΕΒΖ που κατέγραψε συνολικές απώλειες 8,44%. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο μοναδικό ανοικτό εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας μετά το κλείσιμο των εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα. Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονταν (πριν από την αναστολή λειτουργίας) 47 άτομα. Στις Σέρρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονταν σε 59.

Καρέλιας

Εβδομαδιαία κέρδη 9,34%

Εβδομαδιαία άνοδο 9,34% κατέγραψε η μετοχή της «Καρέλιας» την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με τη μετοχή να ανέρχεται στα επίπεδα των 230 ευρώ εκάστη.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της «Καρέλιας». Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 22,803 εκατ. ευρώ έναντι επίσης καθαρών κερδών 20,577 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 341,250 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2014 από 346,616 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αεροπορία Αιγαίου

Νέα αεροσκάφη

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στις τελευταίες συνεδριάσεις του Αυγούστου. Η μετοχή ενισχύθηκε 6,89% και προσέγγισε τα επίπεδα των 6,20 ευρώ. Στη διάρκεια της εβδομάδας, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αύξηση του στόλου της με 7 επιπλέον ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A320 που θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές της αλλά και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή