Στα προ κρίσης επίπεδα επανήλθαν οι online ξενοδοχειακές τιμές τον Σεπτέμβριο

Στα προ κρίσης επίπεδα επανήλθαν οι online ξενοδοχειακές τιμές τον Σεπτέμβριο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα διαμορφώνονται οι online ξενοδοχειακές τιμές σε αρκετές περιοχές τον τρέχοντα μήνα, τροφοδοτούμενες από τη μεγάλη ζήτηση που διατηρείται για διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας από ξένους τουρίστες και το φθινόπωρο.

Η εξέλιξη αυτή προμηνύει αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα ο οποίος για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας έχει τη δυναμική του Αυγούστου σε επίπεδο κρατήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 17,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 121 ευρώ. Μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρώπη, κατά τη σύγκριση τιμών της Τrivago, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 10η θέση βάσει της κατάταξης των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ευρώπη διαμορφώνεται στα 125 ευρώ. Σε σύγκριση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς, η ξενοδοχειακή διαμονή στην Ελλάδα τον τρέχοντα μήνα είναι φθηνότερη από την Τουρκία και την Κύπρο, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 123 ευρώ και ακριβότερη από την Ισπανία όπου φθάνει στα 116 ευρώ. Η ακριβότερη τιμή για τον Σεπτέμβριο συναντάται στην Ελβετία (199 ευρώ) και η φθηνότερη στη Βουλγαρία (57 ευρώ).

Στα ξενοδοχεία της Αθήνας, η μέση οnline τιμή για τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει αύξηση κατά 24,1% φθάνοντας στα 108 ευρώ. Παρά την αύξηση οι τιμές υπολείπονται αυτών που διέθεταν τα δωμάτια των αθηναϊκών ξενοδοχείων στην προ κρίσης εποχή. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή όπως διαμορφώνεται από τα στοιχεία στις 50 δημοφιλείς πόλεις που επεξεργάζεται η Trivago γι’ αυτόν τον μήνα φθάνει στα 137 ευρώ. Ενδεικτικά, στην Κωνσταντινούπολη η τιμή διαμορφώνεται στα 124 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 127 ευρώ, στη Λισσαβώνα στα 133 ευρώ και στη Ρώμη στα 155 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στη Γενεύη (265 ευρώ) και η χαμηλότερη στη Σόφια και στη Σαραγόσα (60 ευρώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, «κλειδί» για την αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών στις ευρωπαϊκές πόλεις αναδεικνύεται η φιλοξενία αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων. Για παράδειγμα, στη Μαδρίτη η μέση τιμή τον τρέχοντα μήνα αυξήθηκε κατά 41,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί μέρος των Αγώνων και ο Τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, που διεξάγεται ήδη στην Ισπανία. Eπίσης, σταθερά σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές στο Μόναχο όπου λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μπίρας στην Ευρώπη. Φέτος, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 231 ευρώ. Στο Περθ της Βρετανίας –που δεν περιλαμβάνεται στις 50 πόλεις του παραπάνω δείγματος– η μέση ξενοδοχειακή τιμή από τις 26 ώς τις 28 Σεπτεμβρίου φθάνει σε 318 ευρώ λόγω της διεξαγωγής αγώνα γκολφ σε κοντινό θέρετρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή