Εκπτώσεις: Κάμψη του τζίρου για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις

Εκπτώσεις: Κάμψη του τζίρου για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη των πωλήσεων τους σε σχέση με πέρυσι μετράει το 53,9% των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με την έρευνα, η αγοραστική κίνηση για το 31,7% των επιχειρήσεων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τις περσινές θερινές εκπτώσεις, ενώ μόλις το 13,6% των εμπόρων δήλωσαν ότι είχαν αύξηση τζίρου.

Κατά την ΕΣΕΕ, η παραπάνω εικόνα διαφοροποιείται ανά κλάδο, με τα καλλυντικά να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και την υπόδηση να κινείται επίσης σε καλύτερα επίπεδα.

Επίσης, η μείωση στις πωλήσεις δεν αφορά όλες τις επιχειρήσεις με την ίδια ένταση, αν και οι περισσότεροι έμποροι δήλωσαν μείωση άνω του 40%. Ειδικότερα, το 30,8% των επιχειρήσεων κατέγραψε πτώση τζίρου άνω του 41%, το 23,1% μείωση από 21% – 30%, το 18,8% μείωση 11% – 20%, το 13,7% μείωση 31% – 40% και το 13,7% μείωση έως 10%.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αφού το 73,5% πιστεύει ότι ο θεσμός δεν βοήθησε καθόλου την επιχείρησή τους, ενώ το 20,1% θεωρούν ότι τη βοήθησε λίγο.

Στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, η αγοραστική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων παρουσίασε πτώση από 0-10%, ενώ η κίνηση στις επιχειρήσεις του κέντρου της Θεσσαλονίκης κατέγραψε μείωση της τάξης του 10-15%.

Η μεγαλύτερη πτώση τζίρου (άνω του 41%) καταγράφηκε στις περιοχές της Ανδραβίδας και της Χερσονήσου, ενώ μείωση μεταξύ 31%-40% καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Άρτας, της Βέροιας, της Φλώρινας, της Ξάνθης και της Μεγ. Παναγιάς Χαλκιδικής. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου (21-30%) καταγράφηκε στη Νάξο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή