Σύντομα (6/9/14)

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ: Σε εργολάβο η εκτύπωση λογαριασμών

Την παραχώρηση του έργου της εκτύπωσης των λογαριασμών του σε τρίτο προμηθευτή προχωράει ο ΟΤΕ. Το έργο αφορά την εκτύπωση τόσο των λογαριασμών της μητρικής εταιρείας όσο και της θυγατρικής Cosmote. Συνολικά, ο εργολάβος που θα επιλεγεί εντός των επομένων ημερών θα αναλάβει την εκτύπωση περίπου 36 εκατ. λογαριασμών που διανέμει ετησίως ο όμιλος ΟΤΕ. Από αυτούς, τα 12 εκατ. λογαριασμοί είναι του ΟΤΕ και τα 24 εκατομμύρια της Cosmote.

Δομικη Κρητης: Πτώση κερδών στο α΄ εξάμηνο

Μείωση στα προ φόρων κέρδη και στον κύκλο εργασιών εμφάνισε η εταιρεία Δομική Κρήτης το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος, παρά τις διακυμάνσεις του κύκλου εργασιών, έχει επιτύχει να διατηρηθεί σταθερά σε κερδοφορία στις χρήσεις μετά το 2012. Την τρέχουσα περίοδο ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μικρή μείωση 6,9% σε σχέση με το 2013, τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στον όμιλο σε 1.040 εκατ. (κέρδη) έναντι 2,224 εκατ. ευρώ (κέρδη) το 2013 και τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στον όμιλο σε 0,31 εκατ. ευρώ (κέρδη) έναντι 1,48 εκατ. ευρώ (κέρδη) το 2013. Παράλληλα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι διαχειρίσιμες και είναι κατά 25% μειωμένες σε σχέση με αυτές της 31/12/2013.

Κορρές

Η ενίσχυση της παρουσίας της «Κορρές» σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη μέσα και από νέες συνεργασίες βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του ομίλου μέχρι το τέλος του 2014. Αλλωστε, μόνο στο α΄ εξάμηνο του 2014 οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 71%, αντισταθμίζοντας τις όποιες απώλειες από την υποχώρηση της ζήτησης στην Ελλάδα. Πάντως, τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν στη διοίκηση του ομίλου προσδοκίες για ανάκαμψη των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά.

ΕΒΖ

Θέμα ημερών είναι να ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΒΖ πόσοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στο μοναδικό εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα στο Πλατύ Ημαθίας. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνουν οι ανακοινώσεις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά προέκυψε θέμα με τους τευτλοπαραγωγούς και έχει ήδη καθυστερήσει η αξιολόγηση των εργαζομένων. Για τους εργαζομένους στα δύο εργοστάσια που έκλεισαν σε Ορεστιάδα και Σέρρες, η διοίκηση εξετάζει να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή