Ραντεβού στο Λονδίνο με ξένα funds

Ραντεβού στο Λονδίνο με ξένα funds

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη θα διεξαχθεί το φετινό οδοιπορικό παρουσιάσεων (road show) των ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο κ. Χαρδούβελης θα μιλήσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των ξένων αναλυτών το μεσημέρι της 18ης Σεπτεμβρίου, στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Bloomberg και φιλοξενεί για 9ο συνεχή χρόνο το road show που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι εισηγμένες που θα παραβρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα είναι οι εξής: Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, Ελλάκτωρ, Aegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Eurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ-Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι – Κρι, Lamda Development, ΜIG, ΜΕΤΚΑ, MLS Πληροφορική, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πλαίσιο, ΔΕΗ, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Ελλ. Τεχνοδομική Ανεμος.

Εχουν ήδη προγραμματιστεί 900 συναντήσεις των ελληνικών εταιρειών με τα ξένα funds, όταν αντίστοιχα το 2013 και το 2012 ήταν 806 και 316. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα διεθνών οίκων που προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν το roadshow, όπως οι Adelphi Capital, Esemplia, Argonaut, JP Morgan, Lupus Alpha, Neon Liberty, Υork Capital, Marathon, Henderson, Pimco Lans-downe, Millenium Capital Partners, Wellington, Gladstone Partners.

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων στο Λονδίνο αφενός γιατί σε ένα μήνα θα έχουμε μια γεύση των πανευρωπαϊκών stress testς όπου συμμετέχουν 125 ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των 4 ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων και αφετέρου επειδή οι ξένοι επενδυτές είναι τοποθετημένοι στις ελληνικές τράπεζες και προτίθενται να στηρίξουν αυτήν τους την επένδυση. Πανευρωπαϊκά εκτιμάται πως λόγω των stress tests, τα πιστωτικά ιδρύματα της Γηραιάς Ηπείρου θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου. Οι διεθνείς οίκοι με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αντικείμενο σκοπεύουν να διαθέσουν ρευστότητα για τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Το γεγονός αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στις παρουσιάσεις των τραπεζών στο προσεχές χρονικό διάστημα. Αλλωστε, τα roadshows του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται με ένα ακόμη τραπεζικό συνέδριο, αυτό που οργανώνει η Merrill Lynch στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Συγχρόνως, κλιμάκια της UBS και της Citigroup φέρνουν μέσα στον Οκτώβριο πελάτες τους στην Αθήνα για συναντήσεις με ελληνικές εισηγμένες εταιρείες και τράπεζες στο πλαίσιο σχεδιασμού της επενδυτικής τους πολιτικής.

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που δείχνουν ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο του έτους ακούγονται ιδιαίτερα ελκυστικά για τους διεθνείς οίκους, οι οποίοι παρακολουθούν και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη ρύθμιση του χρέους, αλλά κυρίως προσδοκούν αποδόσεις τις οποίες και έχουν μέχρι στιγμής επιτύχει. Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, αναμένουν τα αποτελέσματα των stress tests και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την εικόνα που ήδη έχουν δώσει οι διεθνείς αναλυτές με τις θετικές εκθέσεις. Τέλος, ένα άλλο κομμάτι το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της παρακολούθησης των ξένων θεσμικών είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή