Εξελίξεις σε τρία μέτωπα αναμένει το Χρηματιστήριο

Εξελίξεις σε τρία μέτωπα αναμένει το Χρηματιστήριο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματική η χρηματιστηριακή εικόνα, καθώς οι επενδυτές έδειξαν χθες φειδωλοί στις τοποθετήσεις τους. Η αγορά δείχνει να μην έχει κατεύθυνση αφενός λόγω της εύθραυστης εκεχειρίας στην Ουκρανία αλλά και των διαφαινόμενων νέων κυρώσεων της Ε.Ε. προς τη Ρωσία και αφετέρου της εγχώριας πολιτικής κατάστασης, καθώς από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας θα κριθούν και οι εξελίξεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.Ταυτόχρονα, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, στο B από B- που είναι σήμερα, από τη Standard & Poor’s, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αυτή θα είναι μία μόνο από τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας που θα πρέπει να αναμένονται στο επόμενο διάστημα, καθώς οι προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη επιβεβαιώνονται.

Εξάλλου, και η Morgan Stanley προχώρησε χθες στην αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία. Ο οίκος εκτιμά ότι η οικονομία έχει σχεδόν πιάσει πάτο. «Ομως, το βασικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι εάν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει διατηρήσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι μπορεί, αλλά μάλλον θα χρειαστεί περισσότερο καιρό από ό,τι αναμένεται» εξηγεί ο οικονομολόγος της Morgan Stanley Daniele Antonucci. Μετά το «ραντεβού» που έχουν δώσει οι αναλυτές της Standard &Poor’s με την ελληνική οικονομία γι’ αυτή την Παρασκευή, ακολουθούν η Fitch στις 21 Νοεμβρίου και η Moody’s στις 28 Νοεμβρίου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη Δευτέρα στις 1.196,63 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04%. Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαμορφώθηκε στα 66,884 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή