Σιγή ιχθύος από Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για τις σχέσεις με MIG

Σιγή ιχθύος από Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για τις σχέσεις με MIG

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Κύπρο το δημοσίευμα της «Καθημερινής» Κύπρου στο οποίο διατυπώνονται υπόνοιες για σχέση της οικογένειας της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Marfin Investment Group.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν διαστάσει σύζυγος της κ. Γιωρκάτζη, που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό, εκπροσωπεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο στη νομική διαμάχη του εναντίον της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο δικηγορικό γραφείο του εν διαστάσει συζύγου της κ. Γιωρκάτζη εργάζεται και η κόρη τους. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η κ. Γιωρκάτζη δεν απάντησε στο ερώτημα εφημερίδας: «Το γεγονός ότι το δικηγορικό γραφείο του κ. Α. Γιωρκάτζη και της θυγατέρας σας Μ. Γιωρκάτζη εκπροσωπεί στα δικαστήρια τον κ. Αν. Βγενόπουλο και τη MIG, δεν θεωρείτε ότι δημιουργεί θέματα τάξης και ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, από τη στιγμή που εσείς αναλάβατε τη θέση της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου»; Ο γενικός εισαγγελέας, Κ. Κληρίδης, δήλωσε ότι η νομική υπηρεσία άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία από τράπεζες, μετά την προειδοποίησή του για νομικές συνέπειες σε περίπτωση που θα συνέχιζαν να κωλυσιεργούν στο αίτημα της υπηρεσίας να δοθούν στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή