Σύντομα (11/9/14)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία Εκκλησίας – Γεωργίας για προσκυνηματικό τουρισμό

Η σύναψη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γεωργίας είναι ο άμεσος στόχος μας για την ανάπτυξη προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος σε ομιλία του στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων. Στην αποστολή μεταξύ άλλων συμμετείχαν η αντιπρόεδρος του Signature Travel Mαρία Αλιφραγκή, η ιδιοκτήτρια του Mideast Travel Κατερίνα Μούσμπεχ, ο αντιπρόεδρος του Ambotis Tours Κωνσταντίνος Κουρτίδης, η ιδιοκτήτρια της «Υδραϊκής» Αννα-Μαρία Δρακοπούλου και η εκπρόσωπος του Αerogrammi Travel Δήμητρα Σφέτκου. Ο αρχιμανδρίτης είχε συναντήσεις με αντικείμενο την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, ενώ οι εκπρόσωποι των γραφείων είχαν επαφές για τη δημιουργία και την ενίσχυση θεματικών τουριστικών πακέτων από και προς την Ελλάδα και τη Γεωργία.

Μεγαλύτερα χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι τα ποσά για ΕΝΦΙΑ

Eξωπραγματικά χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από λάθος υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, σε επιστολή της προς τον υπ. Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Η ΠΟΞ επισημαίνει ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων έχει καταλογισθεί και συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος βάσει των ρυθμίσεων του νόμου δεν οφείλεται. Ως αποτέλεσμα, το ποσό της πραγματικής οφειλής τους υπολείπεται της πρώτης δόσης που κλήθηκαν να καταβάλουν βάσει των αρχικών εκκαθαριστικών. Κατά την ΠΟΞ αυτό σημαίνει πως, αν δεν ολοκληρωθούν οι διορθώσεις στα σταλθέντα εκκαθαριστικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οι ξενοδόχοι θα κληθούν να καταβάλουν την 1η δόση του φόρου με βάση τον αρχικό εσφαλμένο υπολογισμό και έτσι όχι μόνο να εξοφλήσουν μονομιάς το σύνολο της πραγματικής οφειλής τους, αλλά να καταβάλουν ποσά πολλαπλάσια αυτής. Η ΠΟΞ ζητεί από τον υπ. Οικονομικών να παρατείνει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορθώσεων.

Την προσθήκη των καταστημάτων Public στην ομάδα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Προγράμματος Επιβράβευσης Καρτών «Επιστροφή» ανακοίνωσε η Eurobank. Ετσι, οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Eurobank, περιλαμβανομένων και αυτών που εκδίδονται από το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Επιστροφή» κερδίζουν 1% «Επιστροφή» σε ευρώ για κάθε αγορά στα καταστήματα Public σε πάνω από 500.000 προϊόντα. Ταυτόχρονα μπορούν να εξαργυρώνουν τα διαθέσιμα ευρώ τους πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου στις επόμενες αγορές τους. Το πρόγραμμα «Επιστροφή» απευθύνεται σε πάνω από 2 εκατ. κατόχους καρτών και τους επιβραβεύει για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούν.

Δύο νέα καταστήματα για την «ΑΒ»

Δύο νέα καταστήματα, ένα στην Αττική και ένα στην περιφέρεια, προσέθεσε στο δίκτυό της η «ΑΒ Βασιλόπουλος». Ειδικότερα, από τις 5/9 ξεκίνησε να λειτουργεί στο Μαρούσι στην οδό Χατζηαντωνίου 9-11 και Δ. Ράλλη κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος… και του πουλιού το γάλα». Το κατάστημα διαθέτει 1.250 τ.μ. χώρο πώλησης σε δύο επίπεδα, έχει 10 ταμεία και 37 θέσεις στάθμευσης, ενώ απασχολεί 81 άτομα. Το δεύτερο κατάστημα (ΑΒ Food Market) άνοιξε στη Μύκονο βρίσκεται στην περιφερειακή οδό νέου λιμανιού, διαθέτει 465 τ.μ. χώρο πώλησης σε ένα επίπεδο, 5 ταμεία, 40 θέσεις στάθμευσης και απασχολεί 13 άτομα προσωπικό.

Ανάκληση αυτοκινήτων Citroen C3 και DS3

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Citroen C3 (A51) και DS3 εκτελεί η εταιρεία Aiglon ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Citroen στην Ελλάδα. Η ανάκληση αφορά 513 οχήματα, στα οποία πρέπει να αντικατασταθούν ορισμένες βίδες του εμπρόσθιου άξονα. Αυτή η προληπτική ενέργεια θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία των εν λόγω εξαρτημάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Citroen σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθούν προληπτικά οι βίδες των εμπρός ψαλιδιών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210-67.00.357.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή