Ραντεβού στο Λονδίνο με ξένα funds

Ραντεβού στο Λονδίνο με ξένα funds

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βαλίτσες των εκπροσώπων των 32 εισηγμένων που θα βρεθούν στο Λονδίνο το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα περιλαμβάνουν μόνο επενδυτικά πλάνα για το νέο οικονομικό έτος και τις πρόσφατες εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις. Πλήρως απελευθερωμένες από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις όπου κυριαρχεί ο ΕΝΦΙΑ και το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι διοικήσεις των εταιρειών θα ταξιδεύσουν στη βρετανική πρωτεύουσα για το πρώτο road show μετά το 2008, που ξεκίνησε η κρίση, όπου δεν θα χρειασθεί να απολογούνται για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και να απαντούν στο εάν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη Ζώνη του Ευρώ. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν καταφέρει να εξέλθουν άλλες με λιγότερες και άλλες με μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες από την εξαετή ύφεση και πλέον μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Ταυτόχρονα το πλεονέκτημά τους σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις είναι ότι ακόμη και στα χρόνια της ύφεσης που προηγήθηκαν είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τον δείκτη εξωστρέφειάς τους και να διατηρούν σε επαρκή επίπεδα τις χρηματορροές τους υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους. Την ελληνική αποστολή θα ακολουθήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, οι οποίοι θα μιλήσουν και θα δεχτούν ερωτήσεις από  τους  ξένους αναλυτές το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία και τα studios του ειδησεογραφικού πρακτορείου  Bloomberg.

Οπως αποτυπώνεται και στον πίνακα που δημοσιεύεται, αρκετές εισηγμένες που θα βρεθούν στο Λονδίνο συνεχίζουν να προσελκύουν ξένα επενδυτικά σχήματα πετυχαίνοντας την άντληση ρευστότητας, μεταβιβάζοντας ποσοστά άνω του 5% του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Επίσης, στις περισσότερες από 1.000 συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί μεταξύ των εταιρειών και των εκπροσώπων των ξένων σχημάτων, θα ανακοινωθούν και οι επόμενες επενδυτικές κινήσεις. Για παράδειγμα, η Folli Follie Group ετοιμάζεται να διευρύνει τη συνεργασία της με τον ελβετικό οίκο Dufry καθώς θα τοποθετήσει ελληνικά γκουρμέ προϊόντα στο παγκόσμιο δίκτυο των duty free του ελβετικού ομίλου.

Η Αεροπορία Αιγαίου θα συνεχίσει την ανάπτυξη και νέων αερογραμμών στο εξωτερικό, ενώ το φετινό ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα που θα προσεγγίσουν τα 22 εκατομμύρια θα έχει μεγάλη θετική επίδραση στα ετήσια αποτελέσματα της μοναδικής εγχώριας αεροπορικής εταιρείας. Τα Σωληνουργεία Κορίνθου σχεδιάζουν να υπογράψουν συμβόλαια για μεγάλα έργα μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αμερική και Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή