Ξενοδοχειακή παρουσία στη Βραζιλία αποκτά ο όμιλος Libra

Ξενοδοχειακή παρουσία στη Βραζιλία αποκτά ο όμιλος Libra

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα του 2016 θα ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο Hyatt Place Sao José do Rio Preto στη Βραζιλία που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Κοινοπραξίας της Hyatt Hotel Corporation και της FSA Group S.A. θυγατρικής του ομίλου Libra για την ανάπτυξη εννέα ξενοδοχείων στη χώρα της νότιας Αμερικής.

Η συμφωνία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Hyatt Hotels Corporation και της FSA Group S.A. -που ανήκει στον διεθνή επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειας Λογοθέτη- για τη σύσταση κοινοπραξίας ανακοινώθηκε επίσημα πέρυσι τον Ιούνιο. Το ύψος της συνολικής επένδυσης και για τα εννέα ξενοδοχεία ανέρχεται περίπου στα 270 εκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρείες που συγκροτούν την κοινοπραξία ανακοίνωσαν τον περασμένο Απρίλιο την ολοκλήρωση εξαγοράς έκτασης στο Sao José do Rio Preto στη Βραζιλία.

Το πρώτο ξενοδοχείο από τα εννέα θα έχει δυναμικότητα 150 δωματίων και θα διαθέτει εξωτερική πισίνα, εστιατόριο, γυμναστήριο και συνεδριακούς χώρους συνολικής έκτασης 400 τ.μ. Η FSA Group S.A. που δραστηριοποιείται στη νότιο Αμερική έχει αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή του έργου, ενώ η Hyatt θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

H ξενοδοχειακή δραστηριότητα του ομίλου Libra είναι περισσότερο γνωστή στη χώρα μας από την ανάπτυξη της αλυσίδας Grace Hotels η οποία πέραν της ελληνικής έχει και διεθνή παρουσία. Ειδικότερα, στον ελληνικό προορισμό διαθέτει τα ξενοδοχεία Grace Mykonos και Grace Santorini, ενώ στα επεκτατικά σχέδια της αλυσίδας περιλαμβάνεται η κατασκευή άλλων δύο πολυτελών ξενοδοχείων στην Καλαμάτα του Grace Kalamata και στην Κέα του Grace Kea.

Η επένδυση στο Grace στην Καλαμάτα θα ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό σχέδιο για το Grace στην Κέα εντάχθηκε πρόσφατα στον επενδυτικό νόμο. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης φθάνει τα 9,96 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση ανέρχεται σε 3,32 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο όμιλος Libra έχει ξενοδοχειακή παρουσία στον ελληνικό προορισμό με την αναπτυσσόμενη αλυσίδα μπουτίκ μονάδων Aria Ηotels.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή