Σύντομα (17/9/14)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί  όροι για τη μονάδα στην Κρήτη

Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε σήμερα τους περιβαλλοντικούς όρους για μεγάλη υβριδική μονάδα στην Κρήτη, η οποία περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 90,1 MW και υδροηλεκτρική-αντλητική μονάδα ισχύος 100 MW από την εταιρεία Υδροαιολική Αιγαίου Α.Ε. της EdF. Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου, το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χωροθετείται στο σύνολο των νομών της Κρήτης, και αποτελείται από τέσσερα αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 90,1 MW, και ένα αντλησιοταμιευτικό – υδροηλεκτρικό σύστημα αποτελούμενο από δύο ταμιευτήρες με υψομετρική διαφορά περί τα 650m μεταξύ τους εγκατεστημένης ισχύος 100 MW, το οποίο θα αποθηκεύει ως υδραυλική ενέργεια την ισχύ που θα παράγεται από τα αιολικά πάρκα σε ώρες όπου υπάρχει περίσσεια ηλεκτρικής ισχύος στο δίκτυο της νήσου Κρήτης, και θα την αποδίδει στις ώρες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Αλ. Τουρκολιάς: Η ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα

Στον νέο ρόλο του τραπεζικού συστήματος έτσι ώστε να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας, η οποία έχει μειωθεί δραματικά, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Οπως σημείωσε ο κ. Τουρκολιάς, «για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε. Σε αυτή τη συγκυρία οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας. Ανεξάρτητα από τον βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.

20 και 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων «Τουρισμός και Ανάπτυξη» με θέμα «The Strategic Advantages of Greece: Investments & Growth». Το συνέδριο θα επικεντρώσει τη θεματολογία του σε συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τις απαιτούμενες επενδύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και τις νέες τάσεις επικοινωνίας και προώθησης των τουριστικών προϊόντων. Παρεμβάσεις θα κάνουν επενδυτές, επιχειρηματίες και στελέχη από τον χώρο του τουρισμού. Το φετινό συνέδριο έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με ομιλίες τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Μείωση επιτοκίων καταθέσεων από την Εθνική

Σε περιορισμένη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων προχωρεί από την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής, μετά την τελευταία μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,10 της μονάδας, που τέθηκε σε ισχύ από τις 10 Σεπτεμβρίου 2014, η Εθνική προχωρεί με τη σειρά της σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων κατά 0,03 της μονάδας κατά μέσον όρο. Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια χορηγήσεων, επισημαίνεται ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.

Μαΐλλης: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση στη Ρουμανία

Η Μαΐλλης προχωρά στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης στη Ρουμανία για την απόκτηση των 1.912.486 μετοχών που έχουν εκδοθεί από τη θυγατρική της εταιρεία S.C. M.J. Maillis Romania S.A., και αντιπροσωπεύουν το 0,65% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της τελευταίας, στην τιμή των 0,1 ρουμανικού λέι/ανά μετοχή ή συνολικά 43,264.02 ευρώ. Η περίοδος εγγραφής για την αποδοχή της εν λόγω Δημόσιας Πρότασης στη Ρουμανία είναι 15 εργάσιμες ημέρες και θα λάβει χώρα από 19 Σεπτεμβρίου 2014 έως 9 Οκτωβρίου 2014. Η Δημόσια Πρόταση στη Ρουμανία δεν επιφέρει ουδεμία επιρροή στη λειτουργία της Εταιρείας, ούτε στη διαδικασία της από 30-6-2014 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που διεξάγεται ήδη στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή