Ανάκαμψη παρουσιάζει ο κλάδος ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Ανάκαμψη παρουσιάζει ο κλάδος ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια σταθεροποίησης και ενδείξεις ελαφριάς ανάκαμψης, παρουσίασαν, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, τα μεγέθη του κλάδου ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

  

Αυτό, όπως υπογραμμίζεται, οφείλεται στη μικρή αλλά σταδιακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την ελαφρά αύξηση των εξαγωγών.

  

Στην ένδυση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 2,4% στο πρώτο εξάμηνο φέτος. Σημειώνεται ότι, από τον Σεπτέμβριο πέρυσι και μετά, οι λιανικές πωλήσεις παρουσιάζουν συνεχώς μικρή αλλά σταθερή αύξηση, γεγονός που "γεννά" αισιοδοξία ότι η εγχώρια αγορά θα ανακάμπτει έστω και με βραδύ ρυθμό.

  

Το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά ενδυμάτων ανακάμπτει επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, τόσο από την αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που απευθύνονται στην εγχώρια αγορά (+2%) όσο από την αύξηση των εισαγωγών (+4,2%). Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αύξηση, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια συνεχούς πτώσης. Την περίοδο 2008-2013, οι εισαγωγές ενδυμάτων στην Ελλάδα μειώθηκαν 42%.

 

Όσον αφορά τις εξαγωγές ενδυμάτων, στο πρώτο εξάμηνο φέτος ανέκαμψαν ελαφρά κατά 0,3%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και ανήλθαν σε 261,4 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα θετική από τον ΣΕΠΕΕ, "αφού η σύγκριση γίνεται με το πρώτο εξάμηνο του 2013 που ήταν το πρώτο θετικό εξάμηνο των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων μετά το 2003".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή