Συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της Creta Farm

Συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της Creta Farm

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαετή παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της με επιτόκιο 4,5% προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών Creta Farm με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού. Η συμφωνία, βάσει των ίδιων πληροφοριών, δεν περιλαμβάνει μετοχοποίηση μέρους των δανείων.

Την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς όμως να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, γνωστοποίησε η ίδια η εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. «Η Creta Farm ΑΒΕΕ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τους όρους αναδιάρθρωσης του τραπεζικού της δανεισμού. Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβάσεων, οπότε η εταιρεία θα ενημερώσει αναλόγως το επενδυτικό κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου στις 30/6/2014 ο συνολικός δανεισμός της ανερχόταν σε 105,329 εκατ. ευρώ εκ των οποίων βραχυπρόθεσμα δάνεια τα 58,628 εκατ. ευρώ, ομολογιακά 38,239 εκατ. ευρώ, 2,019 εκατ. ευρώ τα μακροπρόθεσμα δάνεια και 6,442 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης. Το α΄ εξάμηνο του 2014 έκλεισε με πωλήσεις 48,4 εκατ. ευρώ έναντι 43,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013 και με κέρδη μετά φόρων 897.000 ευρώ έναντι ζημιών πέρυσι ύψους 17,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, προχώρησε στην πλήρη αποεπένδυση από τον συνεταιρισμό/κοινοπραξία «Creta Farms Nordic AB» με τη σουηδική Parsons Sverige AB.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή