ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση ανάκλησης για το Ελληνικό

Αίτηση ανάκλησης για το Ελληνικό

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η κατάθεση από το ΤΑΙΠΕΔ αίτησης ανάκλησης της πρωτοβάθμιας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βάσει της οποίας είχε απορριφθεί το αίτημα του Ταμείου για λήψη θετικής γνωμοδότησης, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Lamda Development, αναφορικά με την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Αλλωστε, όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ προσέθεσε πως δεν είναι λογικό σε μια επένδυση της τάξεως των 5 δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων, στοιχείο που αποτέλεσε μία εκ των ενστάσεων που διατύπωσε Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στην «Κ», ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την ελπίδα του να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες, συγκριτικά με τους έξι μήνες που έχουν παρέλθει από την ανάδειξη της εισηγμένης ως προτιμητέου επενδυτή μέχρι σήμερα, ενώ ευελπιστεί ότι στις αρχές του 2016 θα είναι εφικτή η έναρξη του έργου. Σημειωτέον ότι αντικείμενο της συνέλευσης ήταν η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού για τους μετόχους μειοψηφίας.