Σύντομα (24/9/14)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον τουρισμό

To Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στις τουριστικές υπηρεσίες ξεκινά τον Οκτώβριο ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια. Σκοπός του προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, είναι να παρέχει θεωρητική αλλά και χρήσιμη γνώση σε άτομα που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και στον σχεδιασμό, τη διοίκηση και την πολιτική του τουρισμού. Επίσης, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε μαθήματος ή σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης. Οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο ξεκίνησαν, ενώ η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων σχεδιάζεται για τις 8 Οκτωβρίου.

Εως 10 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ένταξη στο Endeavor

Εως τις 10 Οκτωβρίου θα μπορούσαν να υποβάλουν αιτήσεις οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο της Endeavor. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Endeavor στην Ελλάδα www.endeavor.org.gr. Οι επιχειρήσεις τους πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 300.000 ευρώ και να βασίζονται σ’ ένα στέρεο επιχειρηματικό μοντέλο, με σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο εταιρείες όπως η Hellas Direct, η Papadimitriou, η HotelBrain, η Insurance Market και η ERGON. Οι εταιρείες αυτές έχουν κατά μέσο όρο παρουσιάσει αύξηση στον τζίρο και στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας άνω του 50% από την ένταξή τους στο δίκτυο της Endeavor. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκοσμίου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους από μέντορες και συνεργάτες της Endeavor, έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω της συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα και στο διεθνές δίκτυο κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών.

Στο τελικό στάδιο για την επίτευξη συμφωνίας με μία τράπεζα βρίσκεται η «Περσεύς» με στόχο την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ στις 31/8/2014. Αυτό επισημαίνει η εταιρεία σε απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η «Περσεύς» (θυγατρική κατά 41,34% της Σελόντα) επισημαίνει ότι οι παραπάνω οφειλές αφορούν μόνο κεφάλαιο, καθώς οι τόκοι των δανείων πληρώνονται κανονικά και παρέμειναν ανεξόφλητες ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων. Το α΄ εξάμηνο του 2014 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 21,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 78.000 ευρώ.

Νέο κατάστημα από την «ΑΒ» στη Μυτιλήνη

Ενα ακόμη κατάστημα διαθέτει πλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος στη Μυτιλήνη. Από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου λειτουργεί το δεύτερο κατάστημα της εταιρείας στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θέρμης. Το κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος… και του πουλιού το γάλα» διαθέτει χώρο πώλησης δύο επιπέδων 1.080 τ.μ., έξι ταμεία, είκοσι θέσεις στάθμευσης και απασχολεί 38 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τέταρτο κατάστημα που εγκαινιάζει η αλυσίδα μες στον Σεπτέμβριο, καθώς προηγήθηκαν τα καταστήματα στη Λ. Κηφισού, στο Μαρούσι και στη Μύκονο.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: πρόστιμο σε μέλη του Δ.Σ. της Ιντερτέκ

Πρόστιμο συνολικού ύψους 354.000 ευρώ σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης Ιντερτέκ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με τη σύμφωνη με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (ΔΠΧΑ) κατάρτιση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2010 και του πρώτου τριμήνου 2011. Τα πρόστιμα στην Ιντερτέκ σχετίζονται κυρίως με συναλλαγές που αφορούν εταιρείες συνδεδεμένων μερών. Ειδικότερα, επιβλήθηκε, μεταξύ άλλων, πρόστιμο 140.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Κοντομηνά, 52.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Πολιτόπουλο, 39.000 ευρώ στην κ. Ελένη Ξηνταράκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή