Με παραβάσεις πάνω από τα μισά βενζινάδικα

Με παραβάσεις πάνω από τα μισά βενζινάδικα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραβάσεις στο 55% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν διαπίστωσαν τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, επιβάλλοντας και τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Συγκεκριμένα επί συνόλου 386 εγκαταστάσεων πρατηρίων που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι παραβάσεις αφορούν:

1. Μη τήρηση χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης, 142 παραβάσεις.

2. Μη έκδοση των ειδικών φορολογικών στοιχείων από το σύστημα εισροών-εκροών, 39 παραβάσεις.

3. Μη σήμανση με φορολογικό μηχανισμό, 46 παραβάσεις.

4. Μη διασύνδεση και αποστολή στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, 109 παραβάσεις.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι η παραβατικότητα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποστολής στοιχείων.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χ. Τσαβδάρης, θα αναρτήσει μέσα στις επόμενες ημέρες «λευκή λίστα» με τα πρατήρια που έχουν συμμορφωθεί με τον νόμο, για να «τιμωρήσουν» οι καταναλωτές τα υπόλοιπα αποφεύγοντας την προμήθεια καυσίμων από αυτά.

Η ίδια λίστα θα προωθηθεί στις 30 Οκτωβρίου και στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων για να σταματήσουν να προμηθεύουν με καύσιμα τους πρατηριούχους που δεν αποστέλλουν στοιχεία. Παράλληλα, θα δοθεί στη διάθεση των καταναλωτών ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό τους για να πληροφορούνται τα πρατήρια που έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τον νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή