Alpha Bank: Καμία συζήτηση για αύξηση κεφαλαίου

Alpha Bank: Καμία συζήτηση για αύξηση κεφαλαίου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας η διοίκηση της Alpha Bank. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 9μήνου και απαντώντας σε ερώτηση αναλυτού ξένης επενδυτικής τράπεζας, η διοίκηση της Alpha τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο καθένας που μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει από αριθμούς αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες φήμες είναι εντελώς αβάσιμες και κερδοσκοπικές όσο αφορούν την τράπεζά μας. Αναγνωρίζουμε ότι μερικές φορές διαβάζετε “αναλύσεις” που είναι εκτός πραγματικότητας. Παρακαλούμε να τις αγνοήσετε και να επικεντρωθείτε στα γεγονότα: Εχουμε σημαντικά κεφαλαιακά πλεονάσματα, όπως επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση της ΕΚΤ.

Η κεφαλαιακή μας θέση συγκρίνεται μόνο με τα καλύτερες και κεφαλαιακά εύρωστες τράπεζες στην Ευρώπη και καθιστά αυτόματα κάθε συζήτηση περί αυξήσεων κεφαλαίου εκτός πλαισίου».

Στην τηλεδιάσκεψη οι επιτελείς της τράπεζας αναφέρθηκαν:

• Στο πλεόνασμα κεφαλαίων που έχει η τράπεζα μετά και το αποτέλεσμα των stress tests, το οποίο χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν πρόσθετες κεφαλαιακές ενέργειες που έλαβαν χώρα το 2014, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, φτάνει τα 3 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 1,3 δισ. ευρώ στο δυσμενές, για τον στατικό ισολογισμό.

• Στα εξαιρετικά αποτελέσματα των stress tests για την Alpha Bank, τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που πέρασε με όλα τα σενάρια (βασικό/δυσμενές) και στις δύο παραδοχές (στατικού ισολογισμού/δυναμικού ισολογισμού) της ασκήσεως.

• Στη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων.

• Στην επιτυχία του Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχωρήσεως, με τη συμμετοχή 2.208 εργαζομένων. Το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 120 εκατ. και θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα από το 2015 και έπειτα.

• Στην περαιτέρω μείωση του ρυθμού αυξήσεως καθυστερήσεων το 3ο τρίμηνο, αφήνοντας τον δείκτη καθυστερήσεων ουσιαστικά αμετάβλητο στο 33,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή