Διψήφια αύξηση κερδών και πωλήσεων για τον όμιλο Jumbo

Διψήφια αύξηση κερδών και πωλήσεων για τον όμιλο Jumbo

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνοποιημένα καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Jumbo το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014) της χρήσης 2014-2015 καταγράφοντας αύξηση 10,77% σε σχέση τα 18,06 εκατ. ευρώ που ήταν η κερδοφορία της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις του Ομίλου εμφάνισαν αύξηση 10,92% και διαμορφώθηκαν στα 145,51 εκατ. ευρώ από 131,19 εκατ. ευρώ που ήταν οι ενοποιημένες πωλήσεις την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, «η θετική επίδοση των αποτελεσμάτων οφείλεται στον θετικό ρυθμό ανάπτυξης που κατέγραψαν τα καταστήματα στην Ελλάδα επηρεαζόμενα και από την πολύ καλή τουριστική περίοδο της χώρας. Επίσης, διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων συνεχίζουν να καταγράφουν τα καταστήματα της Βουλγαρίας και της Κύπρου, ενώ στην επίδοση αυτή συνέβαλαν και τα δύο καταστήματα του ομίλου στη Ρουμανία». H εταιρεία κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης πρόσθεσε ένα νέο κατάστημα στον Ιασμο, συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. περίπου. Το σύνολο των επενδύσεων του ομίλου για αγορά παγίων κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Tο μεικτό περιθώριο κέρδους κατέγραψε βελτίωση στο 47,55% έναντι 47,23% που ήταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο και τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 29,99 εκατ. ευρώ έναντι 26,86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 11,65%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή