Στον σεΐχη του Κατάρ πέρασε το 5,1% της MLS Πληροφορική

Στον σεΐχη του Κατάρ πέρασε το 5,1% της MLS Πληροφορική

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεΐχης του Κατάρ καθίσταται βασικός μέτοχος στην MLS Πληροφορική. Ειδικότερα, η εταιρεία KM CO Ltd, συμφερόντων του σεΐχη του Κατάρ Καλίντ μπιν Τζασίμ αλ Θάνι απέκτησε το 5,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS Πληροφορική, ενώ θα έχει εκπρόσωπο και στο δ.σ. της εισηγμένης.

Η KM CO πέραν της επένδυσης στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜLS, προτίθεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας στις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής με κοινή απόφαση και στρατηγική των επιτελείων των 2 εταιρειών. Σε δηλώσεις του ο σεΐχης Καλίντ τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συγκαταλεγόμαστε στους βασικούς μετόχους της MLS. Σκοπεύουμε μαζί με τους ανθρώπους της εταιρείας να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και να υλοποιήσουμε μαζί τα επενδυτικά μας σχέδια».

Από τη μεριά της ελληνικής επιχείρησης ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Καματάκης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον σεΐχη του Κατάρ στους βασικούς μετόχους της MLS και ελπίζουμε σε μια μακροχρόνια και αποδοτική συνεργασία. Η συμμετοχή του ως βασικός μέτοχος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στην εταιρεία μας αλλά και στην ελληνική επιχειρηματικότητα».

Ανοδο στα οικονομικά της μεγέθη για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο παρουσίασε η MLS Πληροφορική. Πιο συγκεκριμένα αύξηση 34% σημείωσε ο κύκλος εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε στα 8,17 εκατ. ευρώ έναντι 6,09 εκατ. ευρώ στο περσινό 9μηνο. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 1,63 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 21% έναντι των αποτελεσμάτων 9μήνου του 2013.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 ανήλθαν σε 3,87 εκατ. ευρώ έναντι 3,62 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013.

Η καθαρή θέση της εταιρείας στις 30-09-2014 εμφανίζεται ενισχυμένη, καθώς διαμορφώθηκε σε 21,2 εκατ. ευρώ από 19,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Σύμφωνα με τη διοίκηση τα MLS tablets και κινητά έχουν κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή