Συμβολαιακή γεωργία για 4 επιχειρήσεις από την Alpha Bank

Συμβολαιακή γεωργία για 4 επιχειρήσεις από την Alpha Bank

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύναψη νέων συμφωνιών συνεργασίας με τέσσερις σημαντικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε χθες η Alpha Bank, στο πλαίσιο των ευέλικτων προγραμμάτων συμβολαιακής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, οι νέες συνεργασίες αφορούν:

• Την εταιρεία Δ. Νομικός που ιδρύθηκε το 1915 με αντικείμενο δραστηριότητας τη μεταποίηση της βιομηχανικής ντομάτας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 μεγαλύτερων βιομηχανιών επεξεργασίας στην Ευρώπη. Διαθέτει 2 εργοστάσια με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 350.000 τόνους και αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα προϊόντων ντομάτας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με 800 παραγωγούς μέσω συμβολαιακής γεωργίας.

• Την εταιρεία Σιάρκος Α.Ε. Εκκοκκιστήρια Βάμβακος με παρουσία στον χώρο για περισσότερες από 8 δεκαετίες, που δραστηριοποιείται κυρίως στην εκκόκκιση και εμπορία προϊόντων βάμβακος. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην επαρχιακή οδό Ηρακλειάς – Σερρών, έχουν ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 500 τόνων σύσπορου βάμβακος. Από το 2009 δραστηριοποιείται και στον χώρο των δημητριακών.

• Την εταιρεία Π.Ν. Πέττας ΑΒΕΕ που ιδρύθηκε το 1982, προερχόμενη από την επιχείρηση Παύλος Πέττας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται: α) στην παραγωγή ελαίων, σπορελαίων και λοιπών υλών για βιομηχανική, ζαχαροπλαστική χρήση και αρτοποιία και β) στην παραγωγή βιοκαυσίμων, όπου θεωρείται από τους πρωτοπόρους του κλάδου. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Πατρών και στη Βουλγαρία. Στη Βόρεια Ελλάδα συνεργάζεται με περισσότερους από 6.000 παραγωγούς.

• Την εταιρεία E.& D. KONTOS S.A. που ιδρύθηκε το 1986 στο Βασιλικό Ευβοίας εμπορευόμενη ξηρά και νωπά προϊόντα, κυρίως όμως λευκά σύκα. Το 1996 η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου 2.800 τ.μ. Η εταιρεία είναι ανάμεσα στις πρώτες στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε το σύστημα ελέγχου HACCP.

Με τις συνεργασίες αυτές η Alpha Bank συνεχίζει να στηρίζει τους αγρότες και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν μαζι υγιείς συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή