Σύντομα (5/12/14)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή αναστολή αναγκαστικών μέτρων

Προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται κάθε μέτρο ατομικής συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και πάσης φύσεως ασφαλιστικό μέτρο σε βάρος της εταιρείας «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η προσωρινή διαταγή χορηγήθηκε κατόπιν σχετικής αίτησης 242 εργαζομένων της εταιρείας για τη λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης. Η σχετική αίτηση έχει ορισθεί να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Ιανουαρίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Δικαιοσύνη απέρριψε τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας, γεγονός για το οποίο η τελευταία έχει καταθέσει έφεση που θα εκδικασθεί στις 30/4/2015. Η εταιρεία είχε αιτηθεί και τη λήψη προσωρινής διαταγής για την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων κατά της περιουσίας της και της περιουσίας των εγγυητών της, η οποία επίσης δεν είχε γίνει δεκτή από το δικαστήριο. Με την προσωρινή διαταγή που τελικώς έδωσε την Τετάρτη το δικαστήριο, δίνεται μια μικρή παράταση ζωής στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τη Vodafone για τη HOL

Με στόχο τη διαγραφή των μετοχών της Hellas On Line από το Χρηματιστήριο, η Vodafone υπέβαλε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την εισηγμένη εταιρεία. To προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 0,563 ευρώ ανά μετοχή. Μέσω της δημόσιας πρότασης η Vodafone δεσμεύεται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της HOL, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, κατά την 25η Νοεμβρίου 2014. Δηλαδή το 8,82% των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης.

Οπως αναφέρει η Vodafone, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α., η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της HOL κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία η Vodafone κατέστη υπόχρεη να υποβάλει τη δημόσια πρόταση είναι 0,491 ευρώ και συνεπώς το προσφερόμενο τίμημα είναι κατά 14,66% ανώτερο. Ο καθαρός δανεισμός της HOL το εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στα 152,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 8,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Με το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Εισηγμένης Εξαγωγικής Εταιρείας βραβεύθηκε η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms στο Greek Export Forum 2014. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Media, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Τάκης Πέτρου, διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξής της δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε το συγκεκριμένο βραβείο. Η διάκριση αυτή αποτελεί για εμάς απόδειξη της δέσμευσης στη διεθνή αναπτυξιακή στρατηγική μας για την επέκταση της παγκοσμίως μοναδικής ιδέας, αυτής του Oliving». Το σήμα «Oliving» είναι αυτό με το οποίο δραστηριοποιείται γενικότερα στις αγορές εκτός Ελλάδος η Creta Farms.

Κρητών Αρτος: Απορρόφηση θυγατρικής

Τη θυγατρική της εταιρείας Ανάπτυξη Ακινήτων Κρήτης πρόκειται να απορροφήσει η εταιρεία Κρητών Αρτος, που είναι εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης δεν επιφέρει καμία μεταβολή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καθώς αποτελεί 100% θυγατρική της.

Από το 2005 έως και σήμερα, η Κρητών Αρτος έχει επενδύσει περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ στην αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού (ζυμωτήρια, κλίβανους, ζυγοκοπτικά, πλαστικές, ψυκτικούς θαλάμους, συσκευαστικές μηχανές) και σε εργασίες επέκτασης και βελτίωσης των εγκαταστάσεών της.

Nέο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας από την ING

H ING και η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας, προσφέρουν ένα νέο προϊόν ασφάλισης υγείας, τις «Λύσεις υγείας Gold».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, ετησίως ανανεούμενο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας της ING, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει του τριπτύχου των θεμελιωδών αξιών της πρόληψης, της περίθαλψης και της ευεξίας, καθώς για την ING η καλή υγεία είναι συνώνυμο της σωστής πρόληψης, της αποτελεσματικής περίθαλψης και της καλής φυσικής κατάστασης.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας «Λύσεις υγείας Gold» προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης, καθώς και παροχές δευτεροβάθμιας περίθαλψης και νοσηλείας σε 36 συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα με απευθείας κάλυψη των εξόδων νοσηλείας από την ING, χωρίς ταλαιπωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή