Μεγαλώνει η λίστα με τις εισηγμένες που βγαίνουν εκτός ταμπλό

Μεγαλώνει η λίστα με τις εισηγμένες που βγαίνουν εκτός ταμπλό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλειονότητά τους οι 234 εισηγμένες επιχειρήσεις ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) και τους μετόχους τους αναφορικά με την εμπρόθεσμη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2014, που έληξε την περασμένη Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο για άλλο ένα τρίμηνο υπήρξαν εταιρείες που δεν κατόρθωσαν να ανακοινώσουν αποτελέσματα και ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής τους. Ταυτόχρονα από το 2008 μέχρι και τη φετινή χρονιά συνολικά 29 εισηγμένες (ποσοστό 12,93%) παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης, πολλές εκ των οποίων δείχνουν προφανή αδυναμία ακόμη και να επαναλειτουργήσουν.

Για ορισμένες μάλιστα επιχειρήσεις έχουν υπάρξει πτωχευτικές αποφάσεις δικαστηρίων έπειτα από προσφυγή εργαζομένων ή πιστωτών για να διασφαλίσουν παλαιές οφειλές.

Η Ελληνική Υφαντουργία που ελέγχεται από τον όμιλο έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης τον φετινό Απρίλιο και γνωστοποίησε στην Ε.Κ. ότι λόγω έκτακτου μηχανογραφικού προβλήματος δεν κατέστη δυνατή η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων εννεαμήνου, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Οπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «με την επίλυση του τεχνικού προβλήματος και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος που δεν θα ξεπεράσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τη δημοσίευση αυτών».

Επίσης η εισηγμένη εταιρεία ελαφρών μετάλλων Alco Hellas δεν κατάφερε να προβεί σε έγκαιρη δημοσιοποίηση της οικονομικής κατάστασης της περιόδου 1.1.-30.09.2014. H διαπραγμάτευση των μετοχών ανεστάλη από την προηγούμενη Δευτέρα, έως ότου δημοσιοποιηθεί η οικονομική κατάσταση της εν λόγω περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Το διοικητικό συμβούλιο της Alco Hellas ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι λόγω της πρόσφατης θέσης της εταιρείας σε επιτήρηση την 26η Νοεμβρίου 2014 δεν δύναται να ανταποκριθεί στην υποχρέωση δημοσίευσης επισκοπημένων από ορκωτό λογιστή οικονομικών καταστάσεων στην καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται δηλαδή την 1.12.2014. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διαβεβαιώνει το επενδυτικό κοινό ότι θα καταβάλει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες ώστε οι επισκοπημένες από ορκωτό λογιστή οικονομικές καταστάσεις να δημοσιευθούν το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης η μετοχή της εταιρείας Δούρος τέθηκε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης στις 28 Νοεμβρίου 2014, καθώς ο νόμιμος ελεγκτής της εταιρείας διατυπώνει στην έκθεση ελέγχου του «Γνώμη με επιφύλαξη». Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με εντολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέστειλε την άρση αναστολής της μετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή