Σύντομα (6/12/14)

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπικοινωνία με δίκτυο της Μicrosoft

Ο όμιλος Fourlis επέλεξε το Yammer, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft, για τη διευκόλυνση αλλά και την ανάπτυξη της εσωτερικής του επικοινωνίας. Στόχος της εισηγμένης ήταν να προσφέρει μια κοινή πλατφόρμα, φιλική και εύκολη στη χρήση, η οποία θα επέτρεπε την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και την άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ομίλου.

ΟΛΠ

Βελτιωμένα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΠ κατά το φετινό εννεάμηνο, εξέλιξη που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη δραστηριότητα της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες καταγράφεται πτώση εσόδων. Ο ΟΛΠ ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών μετά από φόρους της τάξεως του 6,36% σε 8,64 εκατ. ευρώ, έναντι 8,12 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2013. Επίσης, ο κύκλος εργασιών σημείωσε μικρή πτώση και διαμορφώθηκε σε 79,9 εκατ. ευρώ, έναντι 81,87 εκατ. ευρώ.

MLS

Ο σεΐχης του Κατάρ καθίσταται βασικός μέτοχος στην MLS Πληροφορική. Ειδικότερα, η εταιρεία KM CO Ltd, συμφερόντων του σεΐχη του Κατάρ Καλίντ μπιν Τζασίμ αλ Θάνι, απέκτησε το 5,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS Πληροφορική, ενώ θα έχει εκπρόσωπο και στο δ.σ. της εισηγμένης. Η KM CO πέραν της επένδυσης στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜLS, προτίθεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας στις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής με κοινή απόφαση και στρατηγική των επιτελείων των 2 εταιρειών.

Ελληνική Τράπεζα

Η κυπριακή Ελληνική Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα με την έναρξη των αναγκαίων διαδικασιών για παράλληλη εισαγωγή (Dual Listing) στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε, επίσης, την αναστολή της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης της εταιρείας από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 έως την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, μέχρι δηλαδή την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών ενόψει της διαγραφής των δικαιωμάτων προτίμησης.

ΕΛΙΧΘ

Η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» ανακοίνωσε ότι, με την από 3.12.2014 προσωρινή διαταγή της προέδρου Υπηρεσίας Πρωτοδικείου Αθηνών, αναστέλλεται κάθε μέτρο ατομικής συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και πάσης φύσεως ασφαλιστικό μέτρο σε βάρος της εταιρείας. Η προσωρινή διαταγή χορηγήθηκε κατόπιν σχετικής αίτησης 242 εργαζομένων της εταιρείας, για τη λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης άρθρου 106Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή