Σύντομα (9/12/14)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα αναβάθμισης 17 εκατ. ευρώ στον Παρνασσό

Στις 20 Δεκεμβρίου εγκαινιάζει τη λειτουργία του για τη φετινή σεζόν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Το κέντρο θα παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο, αφού θα διαθέτει καινούργιους υπερσύγχρονους σταθμούς και αναβατήρες, ενώ το σύνολο των έργων αναβάθμισης έφτασαν τα 17 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διατηρεί σταθερές τις τιμές του για έβδομη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος αναβατήρας, που συνδέει για πρώτη φορά τα «Κελάρια» με τον «Βάκχο», ένας από τους τέσσερις πλέον σύγχρονους αναβατήρες τύπου «combi» παγκοσμίως, έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τους επισκέπτες από τα 1.750 μ. στα 2.250 μ. ύψος σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

4ος απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης από «Μαρινόπουλο»

Στην έκδοση του 4ου απολογισμού βιώσιμης και υπεύθυνης ανάπτυξης για το 2013 προχώρησε η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Μέσα στην προηγούμενη χρονιά ο «Μαρινόπουλος» μεταξύ άλλων αύξησε κατά 17% τις οικογένειες που επωφελούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία σε πάνω από 1.400 και παράλληλα αύξησε κατά 72% την αξία των προϊόντων που διανεμήθηκαν από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Η εταιρεία έχει εγγράψει πάνω από 500.000 άτομα στο εκπτωτικό πρόγραμμα για κοινωνικά ασθενέστερους, ενώ με 12.245 εργαζομένους 39 διαφορετικών εθνικοτήτων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες εργοδότες στην Ελλάδα. Το 2013 η εταιρεία επένδυσε 12 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου της και εγκαινίασε 16 νέα καταστήματα δικαιόχρησης (franchising).

Μείωσε τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 8,9%, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6,7%, τη χρήση χαρτιού για εμπορικούς σκοπούς κατά 25,7%, τη χρήση νερού κατά 26,4% και τη συνολική ποσότητα ψυκτικών υλικών κατά 8%.

To πρώτο κατάστημά της στην Καλαμάτα εγκαινίασε την Παρασκευή η γνωστή σουηδική αλυσίδα H&M. Το κατάστημα στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο 1.400 τ.μ. στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου και πέραν των ειδών ένδυσης για γυναίκες, άντρες, παιδιά και εφήβους, διαθέτει και τμήματα εσωρούχων, καλλυντικών, αξεσουάρ.

Η H&M Ελλάδος είναι εταιρεία του ομίλου H&M και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα.

Σήμερα η εταιρεία αριθμεί στην Ελλάδα 31 καταστήματα σε δέκα πόλεις και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή και Πάτρα.

Συνεργασία MasterCard – Σκλαβενίτη

Η MasterCard συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, προσφέροντας σε 5.000 νικητές 20 ευρώ για τις αγορές τους από τα 110 καταστήματα του ομίλου σε όλη την Ελλάδα. Οι καταναλωτές που επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν με την κάρτα τους MasterCard ή Maestro, μπαίνουν σε διαδικασία αυτοματοποιημένης επιλογής για να κερδίσουν 20 ευρώ για τις αγορές τους. Στην περίπτωση που η αρχική αγορά είναι μικρότερη των 20 ευρώ, οι νικητές λαμβάνουν δωροεπιταγή, ενώ εάν είναι ίσο ή μεγαλύτερο, αφαιρείται από τον λογαριασμό τους.

«Ρευστότητα βλέπουμε μόνο στην οικονομία»

«Αντί για ρευστότητα στην αγορά συνεχίζουμε να βλέπουμε ρευστότητα μόνο στην οικονομία και τη ρύθμιση του χρέους». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, προσθέτοντας τα εξής:

«Καλωσορίζουμε τον, μετά από χρόνια, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ελπίζοντας να σηματοδοτεί το τέλος μιας κακής αρχής ή την αρχή μια αίσιας πορείας. Αλλά είναι αναγκαίο να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η οικονομία χρειάζεται ηρεμία, σταθερό πολιτικό κλίμα και λύσεις στη ρύθμιση του χρέους. Οσο αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν, είναι αδύνατη και η ρευστότητα στην αγορά, με όλες τις επιπτώσεις για την ανάκαμψη και τους κινδύνους για μεγάλη απομάκρυνση από την ανάπτυξη». Για τις επιχειρήσεις, υποστηρίζει ο κ. Μαθιός, «είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία και γιατί το θέμα αυτό, δηλαδή κάθε μεταρρύθμιση, πρέπει να μας επιβάλλεται ως μνημονιακή υποχρέωση ή ως οδηγία πότε από το ΔΝΤ, πότε από τη Γερμανία και πότε από τις Βρυξέλλες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή