Σύντομα (10/12/14)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα της Interamerican για το νέο τοπίο στις συντάξεις

Η ενθάρρυνση της πρόωρης συνταξιοδότησης υποσκάπτει τα δημοσιονομικά και έχει οδηγήσει στη βίαιη και αιφνιδιαστική περικοπή των συντάξεων, επεσήμανε χθες ο κ. Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος – επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσαν η Interamerican και η Global Sustain. Ο κ. Τήνιος χαρακτήρισε «μισή» τη μεταρρύθμιση που έχει συντελεστεί και πρότεινε τη δημιουργία ενός συστήματος πολλαπλών πυλώνων. Σύμφωνα με τον κ. Τήνιο, «το κράτος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον κοινωνικό ρόλο των συντάξεων, διευκολύνοντας την απελευθέρωση των τομέων όπου το κράτος δεν έχει προστιθέμενη αξία, δηλαδή εκεί όπου αναπτύσσεται η επαγγελματική και κοινωνική αποταμίευση», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, κ. Γιώργος Κώτσαλος, υπογράμμισε πως η αναζήτηση της ουσιαστικής συμπληρωματικότητας κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί μονόδρομο και χρειάζεται διεύρυνση της δυνατότητας για επαγγελματική ασφάλιση.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την Elpedison

Το λανσάρισμα ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου διαδικτυακών υπηρεσιών με το όνομα myelpedison, μέσω της ιστοσελίδας της www.elpedison.gr, ανακοίνωσε η Elpedison. H εταιρεία αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά, που παρέχει στους πελάτες της ένα τόσο ευρύ φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών myelpedison περιλαμβάνει την υπηρεσία e-bill, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Elpedison να συμβουλεύονται τον τρέχοντα λογαριασμό τους αμέσως μόλις εκδοθεί από την εταιρεία, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε προηγούμενους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος (έως και 2 χρόνια πίσω). Επιπρόσθετα, μέσω του myelpedison, οι πελάτες μπορούν, ακολουθώντας ένα διαδραστικό οδηγό, να κατανοήσουν λεπτομερώς τα επιμέρους πεδία που αναγράφονται στον λογαριασμό που λαμβάνουν, με τρόπο αναλυτικό και απόλυτα περιγραφικό. Ακόμα, οι πελάτες της Elpedison μπορούν να βλέπουν την εξέλιξη της κατανάλωσής τους διαχρονικά, μέσω ειδικών γραφημάτων, τα οποία απεικονίζονται είτε σε ευρώ είτε σε kWh.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Καινοτόμος Εφαρμογή Κινητού της Χρονιάς στο πλαίσιο των βραβείων τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου «2014 UK IT Industry Awards» κατέκτησε η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Vivechrom Visualizer της Vivechrom (γνωστή μέχρι πρόσφατα με το ελληνικό λογότυπο Βιβεχρώμ), θυγατρική στην Ελλάδα του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει εικονικό χρώμα στον χώρο του, έτσι ώστε να επιλέξει μετά το σωστό χρώμα με το οποίο επιθυμεί να βάψει τους τοίχους.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με λειτουργικό Android και iOs και είναι διαθέσιμη ήδη σε 44 χώρες.

Διάκριση για το «Μελίτων» του Πόρτο Καρράς

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Luxury Hotel – Best Scenic Environment» απέσπασε το ξενοδοχείο «Μελίτων» του Πόρτο Καρράς, στο πλαίσιο σχετικής απονομής μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Η εν λόγω τελετή πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο The Bay Hotel, Camps Bay στη Ν. Αφρική. Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Μελίτων» είναι κατασκευασμένο σε λιτή γραμμή, που παραπέμπει στη φιγούρα ενός κρουαζιερόπλοιου, ενώ αποτελείται από 487 δωμάτια, εκ των οποίων τα 64 είναι σουίτες. Αποκορύφωμά του στάθηκε η φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του 2003.

Στις 18/12 η συνέλευση ομολογιούχων του «Νηρέα»

Συνέλευση των ομολογιούχων δανειστών της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» έχει συγκληθεί για τις 18 Δεκεμβρίου με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη χρονική μετάθεση της δόσης που είναι καταβλητέα στις 31 Δεκεμβρίου 2014, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, καθώς και της δόσης και των τόκων που είναι καταβλητέοι στις 12 Ιανουαρίου 2015 για τη 13η Ιουλίου 2015. Αν και η διαδικασία αυτή έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, δεν αποκλείεται η εν λόγω συνέλευση να δώσει το σήμα για το ανοιχτό ακόμη ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δανείων της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση της «Νηρεύς» με βάση το μοντέλο που εφαρμόστηκε στη «Σελόντα», διαπραγματεύσεις όμως που ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή