Μειώθηκε κατά 0,7% η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Μειώθηκε κατά 0,7% η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιβράδυνση σημείωσε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο του 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2013, αντικατοπτρίζοντας τα σημάδια ανάκαμψης του κλάδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο του 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,7% έναντι μείωσης 6,1%. Αυτή οφείλεται στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων – λατομείων κατά 5,6%, στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 3,5%, στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 13,1% και στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 13,1%.

Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 3,1%, έναντι μείωσης 3,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή