Σύντομα (16/12/14)

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο στις Κάννες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη διοργάνωση ελληνογαλλικού συνεδρίου στις Κάννες με σκοπό την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας πρότεινε στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ο κ. Στιβ Τζεντίλι, πρόεδρος της τράπεζας Bred -που είναι η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα στη Γαλλία- και πρόεδρος του Forum Francophone, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι. Η υπουργός, που επισκέφθηκε την Πόλη του Φωτός για την έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου, η οποία είναι αφιερωμένη στη Ρόδο, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και Γάλλους επιχειρηματίες. Η Γαλλία αναδεικνύεται ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους για τον τουρισμό μας. Την τελευταία διετία ο αριθμός των αφίξεων Γάλλων τουριστών αυξήθηκε σωρευτικά κατά 37% φθάνοντας φέτος σε 1,4 εκατ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τάση παραμένει ανοδική και για το 2015. Οι προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα μας για του χρόνου εμφανίζουν αύξηση κατά 12%. Επίσης, αυξημένες είναι οι προκρατήσεις μέσω Ιντερνετ και οι προκρατήσεις για γκρουπ σε ποσοστό 10% έως 12%.

Νέα υπηρεσία πληρωμών από την Εθνική Τράπεζα

Μια νέα υπηρεσία στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών εγκαινιάζει η Εθνική Τράπεζα. Με τη νέα υπηρεσία i-bank Simple Pay Spot, οι καταναλωτές, στο σύνολο της χώρας, πελάτες ή μη της Εθνικής Τράπεζας, μπορούν να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΚΟ (ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση κ.ά.), τηλεπικοινωνίες και άλλους οργανισμούς ή να αγοράζουν άυλα προϊόντα, όπως χρόνο καρτοκινητής τηλεφωνίας. Αρκεί να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα μικρής λιανικής της περιοχής τους (μίνι μάρκετ, ψιλικά, kiosk, περίπτερο κ.ά.) με τη σήμανση «i-bank Simple Pay Spot». Η πληρωμή των λογαριασμών γίνεται είτε με μετρητά είτε με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στην Εθνική Τράπεζα ή και σε άλλες τράπεζες, ενώ μετά την εκτέλεση της συναλλαγής οι καταναλωτές λαμβάνουν απόδειξη πληρωμής από την Εθνική. Η τράπεζα θα εμπλουτίζει διαρκώς τις διαθέσιμες πληρωμές λογαριασμών σε φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των καταναλωτών. Στο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot μπορεί να ενταχθεί κάθε κατάστημα λιανικής.

Mερική εξάλειψη υποθηκών επί του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» εξασφάλισε η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία υπέγραψε με τη Εurobank τροποποίηση συμβολαίων εγγραφής υποθηκών προς εξασφάλιση Κοινών Ομολογιακών Δανείων. Οι υποθήκες περιορίστηκαν λόγω αποπληρωμής μεγάλου μέρους των δανείων.

Ειδικότερα για κοινό ομολογιακό δάνειο αρχικού ποσού 30 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 15,6 εκατ. ευρώ, η αρχική εγγραφή υποθήκης από 39 εκατ. ευρώ περιορίστηκε σήμερα σε 28,5 εκατ. ευρώ. Για άλλο κοινό ομολογιακό δάνειο αρχικού ποσού 33,5 εκατ. ευρώ και σημερινού 11,8 εκατ. ευρώ η αρχική εγγραφή υποθήκης από 43,5 εκατ. ευρώ περιορίστηκε σήμερα σε 25,5 εκατ. ευρώ.

Νέα εταιρεία στην Αγγλία από Flexopack

Η Flexopack προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Flexopack Trade and services uk limited», στο Νόριτς της Αγγλίας. Η νέα εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή θυγατρική «Flexopack international limited» της ελληνικής εταιρείας. Η σύσταση της νέας εταιρείας εντάσσεται στον σχεδιασμό του ομίλου για στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής των προϊόντων του και σκοπεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση της παρουσίας του ομίλου στη συγκεκριμένη γεωγραφική αγορά και αφετέρου στην πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς.

Αλλαγές στην πολιτική πολεοδόμησης ζητεί ο ΣΒΑΠ

«Η πολιτική πολεοδόμησης με εισφορά σε γη και σε χρήμα μπορεί και πρέπει να γίνει κίνητρο για τις επενδύσεις και όχι να παγώνει τις βιομηχανικές δράσεις». Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δημήτρης Μαθιός με αφορμή την κατάθεση υπομνήματος με τις θέσεις των βιομηχανιών Αττικής επί του Σχεδίου Νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις». Ως γενική τοποθέτηση στο όλο θέμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μαθιός εισηγείται τη διαμόρφωση πολιτικής κινήτρων και με τη συγκεκριμένη νομοθεσία υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θεωρούμε ότι ο υπολογισμός της εισφοράς σε χρήμα δεν πρέπει να γίνεται επί των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών καθώς αυτές είναι -για τα βιομηχανικά τουλάχιστον ακίνητα- μέχρι υπερδιπλάσιες της αγοραίας αξίας. Συνεπώς πρέπει να προβλέπεται και αντίστοιχη έκπτωση στις αντικειμενικές αξίες επί των οποίων υπολογίζεται η εν λόγω εισφορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή