Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Μείωση τζίρου

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή ενισχύθηκε 13,75%. Στη διάρκεια του εννεαμήνου 2014 ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης μειώθηκε κατά 69 εκατ. ευρώ ή 1,5% και διαμορφώθηκε σε 4,424 δισ. ευρώ έναντι 4,493 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013. Στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνεται ποσό 51,3 εκατ. ευρώ που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου για τη σύνδεσή τους σε αυτό, έναντι 65,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Αεροπορία Αιγαίου

Ρεβεγιόν στον αέρα

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου. Ο τίτλος ενισχύθηκε 5,55%. Η εταιρεία προσκαλεί 50 υποψήφιους τυχερούς να ζήσουν τη φετινή Πρωτοχρονιά μία μοναδική εμπειρία, καθώς θα επιβιβαστούν σε ένα, ειδικά γι’ αυτήν την περίπτωση, ναυλωμένο αεροσκάφος της εταιρείας, για να αλλάξουν τον χρόνο εν πτήσει. Το αεροσκάφος της Aegean θα φιλοξενήσει μία λαμπερή αλλαγή του χρόνου και θα προσγειωθεί σε ένα προορισμό έκπληξη, όπου οι τυχεροί επιβάτες θα ζήσουν μία αξέχαστη πρώτη μέρα της νέας χρονιάς.

Ακρίτας

Πωλήσεις

Σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες 30,6% κατέγραψε η εισηγμένη εταιρεία ξύλου Ακρίτας την προτελευταία εβδομάδα Δεκεμβρίου. Ο τίτλος της επιχείρησης έχει διολισθήσει στα 0,093 ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής μελαμίνης, της θυγατρικής στη πόλη Chirpan της Βουλγαρίας. Η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, σε περιβάλλον παρατεταμένης και συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

ΜΕΤΚΑ

Σε νέες αγορές

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ. Ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 17,10% καθώς προσέγγισε τα 9,400 ευρώ (κλείσιμο 19/12). Η εταιρεία στη διάρκεια του εννεαμήνου 2014 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 468,3 εκατ. ευρώ, έναντι 405,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το επόμενο διάστημα η ΜΕΤΚΑ εστιάζει αφενός στο άνοιγμα νέων αγορών με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και αφετέρου στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των έργων της στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή