Τον σχεδιασμό νέου παραγωγικού μοντέλου ζητούν οι επιχειρήσεις

Τον σχεδιασμό νέου παραγωγικού μοντέλου ζητούν οι επιχειρήσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεμελίωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με κυρίαρχους άξονες αυτού την ενίσχυση της ρευστότητας και την ύπαρξη απλού και σταθερού φορολογικού ζητήματος, ζητούν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τη νέα κυβέρνηση.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), αφού συγχαίρει τον κ. Αλέξη Τσίπρα για την «αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει λόγο για την αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση έτσι ώστε η χώρα να βγει σταδιακά από την κρίση και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Ο ΣΒΒΕ ζητεί σχεδιασμό και υλοποίηση συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, διαμόρφωση σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, απλό σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, τολμηρό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής, στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και επίσπευση της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι τα κεντρικά αιτήματα που διατύπωσε στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Μάλιστα, στην ίδια επιστολή ο κ. Μίχαλος ζήτησε ήδη να οριστεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έτσι ώστε ο επιμελητηριακός κόσμος να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τις επιχειρήσεις.

Θετικά είδε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) τη μείωση των υπουργείων, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτό «αποτελεί ισχυρό συμβολισμό προς την κατεύθυνση ενός πιο ευέλικτου σχήματος της δημόσιας διοίκησης». Επιπλέον, ο ΠΣΕ ζητεί ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μείωση των φορολογικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, επιθετική προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, καθώς και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων απλοποίησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των διαδικασιών εξωτερικού εμπορίου.

Για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, εκφράζοντας την προσδοκία η κυβέρνηση να σταθεί συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή