ΕΑΕΕ: Βελτιωμένα αποτελέσματα στην ασφαλιστική παραγωγή

ΕΑΕΕ: Βελτιωμένα αποτελέσματα στην ασφαλιστική παραγωγή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή μείωση (0,6%) κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2014 σε σχέση με το 2013, όπως προκύπτει από τη μελέτη που εκπόνησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την παραγωγή ασφαλίστρων 2014.

Στην έρευνα συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,4% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση στοιχεία 2013).

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιριών για το 2014 με τις αντίστοιχες του 2013 προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε μικρή μείωση 0,6%, ανερχόμενη τελικά στα 3,8 δισ. ευρώ.

– Οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε 1,83 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11,4% η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked).

– Οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε 1,97 δισ. ευρώ, με μείωση -9,6%, που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων κατέγραψε μείωση -13,1%.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Η οριακή μείωση (0,6%) που κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σε σχέση με το 2013, δείχνει ότι ανακόπτεται η πτωτική πορεία των τελευταίων χρόνων που ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, και αποτελεί θετική ένδειξη για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Θετικές είναι οι ενδείξεις για τις Ασφαλίσεις Ζωής η οποίες καθ' όλη τη διάρκεια του 2014 κινήθηκαν αυξητικά».

Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι δεν πρέπει να λησμονείται ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ασφάλισης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που είναι οικονομικά αλλά και κοινωνικά επικίνδυνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή