Σύντομα (15/04/2015)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνταγματική υπό προϋποθέσεις η ιδιωτικοποίηση των μαρινών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική υπό προϋποθέσεις την ιδιωτικοποίηση των μαρινών, εφόσον η κυριότητά τους παραμένει στο κράτος. Το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή δέκα κατοίκων της Ακτής Μουτσοπούλου και της Ακτής Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Ζέα που έπειτα από διαγωνισμό κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Κοινοπραξία Μαρίνες Αττικής». Το Δ΄ τμήμα έκρινε ότι είναι συνταγματική η μίσθωση, διαχείριση και εκμετάλλευση των μαρινών από μη δημόσιους φορείς, οι οποίοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν λιμενικά και χερσαία έργα προς βελτίωση των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, βασικές προϋποθέσεις για τη συνταγματικότητα της ιδιωτικοποίησης των μαρινών είναι η κυριότητά τους να παραμένει στο Δημόσιο, η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές και η διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα, η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Η McDonald’s επιστρέφει στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Κατάστημα McDonald’s λειτουργεί ξανά στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας από την πόλη. Πριν από λίγες ημέρες, η Premier Capital PLC, δικαιοδόχος, υπεύθυνη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα της γνωστής αλυσίδας, εγκαινίασε κατάστημα McDonald’s στο εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet Mall. Πρόκειται για το 21ο εστιατόριο της McDonald’s που λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 650.000 ευρώ και δημιουργήθηκαν 20 νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν εστιατόρια McDonald’s από ανεξάρτητους δικαιοδόχους (franchisees), τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους σταδιακά έως το 2013. Το νέο εστιατόριο αποτελεί το πρώτο βήμα της Premier Capital Hellas για την επαναδραστηριοποίηση της αγοράς της Θεσσαλονίκης. Στόχος της Premier Capital Hellas είναι μες στα επόμενα τρία χρόνια να επενδύσει πάνω από 10,5 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση εννέα ακόμη εστιατορίων και τη δημιουργία 280 νέων θέσεων εργασίας. Από το 2011, η Premier Capital Hellas έχει επενδύσει πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη της αλυσίδας, για το άνοιγμα νέων εστιατορίων και για την ανακαίνιση των υφισταμένων.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και ο Σύνδεσμος των Τουρκικών Τουριστικών Γραφείων (TURSAB) συμφώνησαν για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, με σκοπό την προάσπιση και τήρηση της αμοιβαιότητας μεταξύ των τουριστικών γραφείων διοργανωτών εκδρομών. Η συμφωνία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Λύσανδρος Τσιλίδης, επετεύχθη στο πλαίσιο ελληνοτουρκικής τουριστικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Σμύρνη υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα. Ειδικότερα, ο κ. Τσιλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην από κοινού ανάπτυξη πακέτων διακοπών «2 center holidays» Eλλάδας – Τουρκίας για τουρίστες μακρινών αγορών (π.χ. Βόρεια και Νότια Αμερική, Κίνα, Ινδία κ.λπ.).

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης από Μύλοι Λούλη

Στη δημιουργία ιδιωτικού Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) με αντικείμενο την αρτοποιία προχωρεί η «Μύλοι Λούλη Α.Ε.». Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στις 3 Απριλίου συστάθηκε θυγατρική με την επωνυμία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ενα Α.Ε. με 100% συμμετοχή της εταιρείας «Μύλοι Λούλη» και ιδρυτικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Βασικός σκοπός της θυγατρικής είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προγραμμάτων και κύκλων μαθημάτων.

Τουριστικό «άνοιγμα» της Αθήνας και στο Ομάν

Tαξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα διοργάνωσε ο ταξιδιωτικός όμιλος ΑΚΤΙΝΑ για 10 εκπροσώπους μεγάλων tour operators και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Ομάν. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν κύκλο δράσεων που έχει ξεκινήσει με στόχο την προβολή της Ελλάδας στην ανερχόμενη τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο του ταξιδιού, ο όμιλος διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων καθώς και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης ενημερώθηκαν για τις παροχές φιλοξενίας της Αθήνας και για τις δυνατότητες υποστήριξης του συνεδριακού τουρισμού. Το προηγούμενο διάστημα είχε διοργανωθεί, με τη συμμετοχή και του ομίλου, αντίστοιχο ταξίδι με tour operators και δημοσιογράφους από το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή